Analyse Le professeur is terug thuis: dit maakt van Leye een toptransfer voor Essevee

Le professeur is terug thuis: dit maakt van Leye een toptransfer voor Essevee
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Mbaye Leye is helemaal terug aan de Gaverbeek. Voor de derde keer tekende de belezen aanvaller van Essevee een contract bij Zulte Waregem. En dat is een heuglijke zaak. Waarom? Wij geven u enkele redenen.

Door Aernout Van Lindt

Goaltjesdief

Laat ons vooral niet uit het oog verliezen: Mbaye Leye toonde zich in het verleden al bijzonder belangrijk voor Zulte Waregem en andere ploegen.

Hij heeft een neus voor doelpunten - al is hij die volgens criticasters kwijt - en kan bovendien als sterk aanspeelpunt ook snelle flankspelers kansen aanbieden. 

Dury 2.0

Bovendien staat Leye op een lijn met Francky Dury. Hij is de coach die hem altijd opnieuw vertrouwen geeft en hem nooit is vergeten, zelfs niet toen de Senegalees vertrok bij Essevee.

Leye kan binnen de spelersgroep de persoon zijn die het verhaal van de coach letterlijk en vooral figuurlijk zal vertalen. Hem op een training hebben, daar leren jongens sowieso al van.

Leiderfiguur

Daarbij aansluitend is Leye ook gewoon een verstandige leiderfiguur. Iedereen luistert wanneer hij spreekt, jonge gasten als Mendy kijken naar hem op en leren bij van zijn aanwezigheid.

Het maakt dat de aanvaller - zelfs in het jaar dat hij geblesseerd was bij Essevee - ook naast het veld wel degelijk heel veel nut heeft. Het is enkel

De fans 

"Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest, want ik woon in Waregem en mijn kinderen gaan er naar school", is Mbaye Leye zelf duidelijk over zijn aanwezigheid in het Waregemse.

En het klopt: een local als hem wordt vaak wat meer vergeven, de supporters snakten al een jaar naar zijn terugkeer. Nu wil, moet en zal hij hen iets teruggeven.

Nu of nooit

"Ik ben enorm tevreden met mijn terugkeer naar SV Zulte Waregem. We zullen samen hard werken voor een goed Essevee-seizoen. Dit is terug thuiskomen bij de club van mijn hart, bij de club die me heeft laten slagen in het voetbal. Dat ben ik nooit vergeten", aldus nog Leye.

De aanvaller krijgt een derde kans bij Essevee en wil die absoluut niet verknallen. En dus rest er maar 1 opdracht: knallen. Dat hij alvast in vorm zit, mag dit filmpje van Essevee TV bewijzen:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties