"Populariteit vrouwenvoetbal stijgt door make-up en korte broekjes"

De Wit Bram
| 9 reacties
"Populariteit vrouwenvoetbal stijgt door make-up en korte broekjes"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Momenteel wordt in Canada het WK vrouwenvoetbal gespeeld. Zoals u hier al kon lezen en zien, lieten de vrouwelijke teams al heel wat moois zien op het veld. Toch ziet Marco Aurelio Cunha, official bij de Braziliaanse voetbalbond, een andere reden voor de stijgende populariteit van vrouwenvoetbal.

Cunha is verantwoordelijk voor de coördinatie van het vrouwenvoetbal in Brazilië, maar in een interview met de Canadese krant The Globe and Mail liet hij zich erg laatdunkend uit over de sport. Dat terwijl zijn landgenote Marta onlangs haar 15e goal scoorde op een WK, niemand doet beter.

“Het succes van vrouwenvoetbal valt te verklaren doordat de vrouwen er nu mooier uitzien. Ze dragen kortere broekjes, doen meer make-up op en hebben meer aandacht voor hun kapsel. Ze betreden nu het veld op een elegante manier”, aldus Cunha.

Op zijn Blatters

“Vrouwelijke voetbalsters hebben zich lang gekleed als mannen, ze wilden het mannenvoetbal kopiëren. Daardoor ontbrak het vrouwenteams aan vrouwelijkheid”, zo vertelt Cunha. Hij hoopt dat door de aantrekkelijkheid van de dames het vrouwenvoetbal nu in Brazilië meer aandacht zal krijgen.

Cunha echoot met zijn uitspraken de visie van ex-FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Die liet in 2004 al optekenen dat de vrouwen in meer feminiene kleding moesten voetballen, bijvoorbeeld in kortere broekjes, zoals in het volleybal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties