WK vrouwenvoetbal: Deze teams zijn al zeker van hun plaats in de volgende ronde

De Wit Bram
| 0 reacties
WK vrouwenvoetbal: Deze teams zijn al zeker van hun plaats in de volgende ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK voetbal voor vrouwen in Canada loopt stilaan de groepsfase op haar einde. Enkel in groep E en F moeten nog de laatste groepswedstrijden afgewerkt worden. Afgelopen dinsdag zijn er nog enkele teams bijgekomen die zich verzekerd hebben van een plek in de volgende ronde. Een overzicht.

In groep A moesten onze Noorderburen niet eens spelen om zich te verzekeren van de kwalificatie. Nederland eindigde derde met 4 punten, na Canada en China. Door de resultaten van andere landen zijn ze reeds zeker bij één van de vier beste derdes en dus geplaatst voor de achtste finales.

Duitsland en Noorwegen eindigden allebei met 7 punten in groep B. Door een beter doelsaldo sluiten de Duitsers de poulefase af als groepswinnaar en ook de Noorse vrouwen stoten door naar de achtste finales.

Kwalificatie ondanks Zwitsers verlies

In groep C won Kameroen dinsdag met 2-1 van Zwitserland. Toch plaatsen beide landen zich: de Afrikanen zijn tweede in hun groep met 6 punten, de Zwitsers stoten door als één van de beste derdes met 3 punten. Titelverdediger Japan werd eindwinnaar van de groep met 9 op 9.

Ook Australië verzilverde een ticket voor de volgende ronde. In poule D speelden de Aussies 1-1 gelijk tegen Zweden en eindigen zo op een tweede plaats in de groep. Zweden heeft 3 punten en moet nog afwachten. De Verenigde Staten zijn groepswinnaar met 7 punten.

In groep E is Brazilië al zeker van kwalificatie. In groep F is het spannend en kunnen alle landen nog doorstoten naar de volgende ronde. De groepswedstrijden van deze poules worden vanavond en komende nacht nog afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties