U bent duidelijk over competitiehervorming: "Er moest iets veranderen"

De Wit Bram
| 8 reacties
U bent duidelijk over competitiehervorming: "Er moest iets veranderen"
Foto: © photonews

Één van de belangrijkste nieuwsfeiten deze week in het Belgische voetbal was de goedkeuring van de competitiehervorming door de Nationale Studiecommissie. Daardoor zal het Belgische voetballandschap er vanaf seizoen 2016-2017 helemaal anders uitzien. Zo zullen er nog maar 24 profclubs overblijven.

De meningen zijn verdeeld, met één constante: slechts 3 procent was tevreden met het huidige systeem en vindt dat er niets veranderd moest worden. Ondanks dat de nieuwe competitieformule haar voor- en tegenstanders heeft, lijkt er dus wel een consensus te zijn dat er iets moest gebeuren.

Hoe dat precies moest aangepakt worden, daar bestaat meer discussie over. Een minderheid ziet heil in een competitie met 18 à 20 profploegen en daarnaast uitsluitend amateurploegen. Zo’n 18 procent was deze mening toegedaan.

1 op 3 vindt 24 profclubs leefbaar

Toch waren er ook voorstanders van de doorgevoerde verandering. Precies 1 lezer op 3 vindt dat 24 profclubs een leefbaar aantal is. Wel hadden enkele van onze lezers liever gezien dat er twee reeksen van 12 ploegen gemaakt zouden worden, in plaats van de 16-8 verdeling zoals die nu is doorgevoerd.

De meerderheid (zo’n 45 procent) vindt dat er nog ruimte is voor meer dan 24 profclubs en ijvert voor een competitiehervorming met 28 profploegen, gelijk verdeeld over twee reeksen van 14 ploegen.

Wat een klucht, wat een systeem, in geen enkel land heb je zo een ingewikkeld systeem

Uit de reacties van onze lezers bleek ook voornamelijk dat deze competitiehervorming in de eerste plaats ingewikkeld is en dat er heel wat absurditeiten in terug te vinden zijn. Het zal voor velen even wennen worden wanneer het seizoen 2016-2017 op gang wordt getrapt, zoveel is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties