Zo wil men in Nederland de veiligheid van de supporters verhogen

De Wit Bram
| 4 reacties
Zo wil men in Nederland de veiligheid van de supporters verhogen
Foto: © photonews

In stadions overal ter wereld zie je steeds meer zitplaatsen verschijnen terwijl de staanplaatsen stilaan verdwijnen. In Nederland wil men tegen deze trend ingaan. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) doet momenteel onderzoek naar de terugkeer van staanplaatsen in de Eredivisie-stadions.

Dat staat te lezen op Elfvoetbal.nl. De KNVB stelt vast dat de roep bij clubs en fans naar staanplaatsen steeds groter wordt. De voetbalbond wil daar ook gehoor aan geven, na positieve ervaringen bij Heerenveen, NAC Breda en Go Ahead Eagles.

Deze drie ploegen experimenteerden het vorige seizoen met een vak van duizend staanplaatsen. Daarvoor golden strenge veiligheidsvoorschriften en de clubs moesten een plan van aanpak laten goedkeuren door zowel de gemeente, politie, brandweer als de KNVB.

Maximaal genieten

“Het uitgangspunt van dit onderzoek is de stadion- en wedstrijdbeleving, maar ook de veiligheid voor staande supporters te vergroten” zo stelt de KNVB. “Supporters gaan nu staan op zittribunes en gangpaden en dat is gevaarlijk voor de veiligheid, bijvoorbeeld in geval van spoedeisende hulp.”

“We houden rekening met de regels van de UEFA en kijken ook hoe de voetballanden om ons heen het aanpakken. Waar het ons om gaat, is dat iedereen op een veilige en plezierige manier naar een stadion kan gaan en maximaal van de wedstrijd kan genieten”, aldus de KNVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties