Van den Stock tevreden: "Vanaf 2019 beste stadion van België"

Van den Stock tevreden: "Vanaf 2019 beste stadion van België"
Foto: © photonews

Zaterdagvoormiddag werd het akkoord over het Eurostadion toegelicht tijdens een persconferentie. De nieuwe voetbaltempel wordt de thuishaven van Anderlecht en de nationale ploeg.

Door Edgar Makanga in Brussel

Gisteren werd bevestigd dat BAM/Ghelamco de werken zal realiseren. "Na vele maanden van onderhandelingen en hard werken, is het contract eindelijk gefinaliseerd. Het schepencollege heeft op vrijdag 19 juni het akkoord bevestigd", aldus burgemeester Yvan Mayeur. 

Schepen van Sport Alain Courtois deelde het enthousiasme van zijn collega. "Dertig jaar na het Heizeldrama, dat we vorige maand nog herdachten, kunnen we eindelijk de pagina omdraaien. De datum is symbolisch."

Courtois benadrukte dat de nieuwe voetbaltempel een must was in het kader van de normen van de UEFA en FIFA. Hij toonde zich bijzonder tevreden over de privésteun. "In andere landen wordt de bouw van dergelijke infrastructuur gefinancierd door publieke gelden."

Verdubbeling bezoekersaantal Anderlecht

Vanaf het seizoen 2019-2020 zullen Anderlecht en de Rode Duivels gebruik kunnen maken van het Eurostadion. Van den Stock wilde niet onthullen hoeveel huur de club betaalt voor het gebruik van de nieuwe voetbaltempel, maar wees op het belang ervan voor de toekomst van de club.

"Vanaf 1 juli 2019 zullen wij het beste stadion van België hebben. Met een capaciteit van 60 000 plaatsen is het stadion niet afgestemd op onze maat. Maar we verwachten een bezoekersaantal van 40 à 45 000 toeschouwers, het dubbele van ons huidige aantal."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties