Dit heeft Standard nog nodig om mee te spelen voor de prijzen

Dit heeft Standard nog nodig om mee te spelen voor de prijzen
Foto: © Photonews

De plekjes in play-off 1 worden duur in het seizoen 2015-2016. Meer dan ooit hebben de 'kleintjes' ambities om mee te spelen, dus is het aan de G5 om gewapend aan het seizoen te beginnen. Wij kijken wat ze nodig hebben om het waar te maken, beginnen doen we bij Standard.

Door Aernout Van Lindt

De Rouches speelden een vrij anoniem vorig seizoen, maar mogen toch Europees voetbal spelen dit seizoen en moeten zich dus opnieuw wapenen om te spelen op drie fronten.

Bovendien is de komst van de nieuwe coach Muslin ook een reden om te gaan kijken naar een nieuw spelsysteem: de 4-3-3. En dus zijn er toch wel wat versterkingen nodig.

Verdedigend, stevig blok

In doel lijkt Thuram zeker van zijn plaats, als Kawashima vertrekt zal er met de jeugdige doelmannen gewerkt worden om als back-up te dienen. Thuram zal zich dus moeten bewijzen als vaste nummer 1.

Jelle Van Damme gaf aan te zullen blijven, met Teixeira en Scholz staat er een stevig centraal duo en ook Milec toonde zich stevig. Bovendien zijn er op diverse plekken nog enkele back-ups voorhanden. 

Zoektocht naar creativiteit

In de aanvallende posities wordt het dan weer wél zoeken voor Muslin en co. "Ik zoek een box-to-boxspeler en een extra spits", gaf hij zelf al aan.

Met het nakend vertrek van De Camargo, de twijfels rond een verlengd verblijf van Ezekiel en Carcela is het duidelijk: er moet wat bij aanvallend, enkel de komst van Santini zal dat niet kunnen opvangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties