Neymar verlaat selectie: "Dat zou me vanbinnen kapot maken"

De Wit Bram
| 4 reacties
Neymar verlaat selectie: "Dat zou me vanbinnen kapot maken"
Foto: © photonews

Neymar kreeg op de Copa America in de tweede groepswedstrijd van Brazilië tegen Colombia na affluiten een rode kaart voor onsportief gedrag. De Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL schorste de speler van Barcelona voor vier wedstrijden en zo zit het tornooi van de Braziliaanse superster er al op.

De Braziliaanse bond ging immers niet in beroep tegen de uitspraak en Neymar liet via Instagram weten dat hij het jammer vindt zijn land niet meer te kunnen dienen. Ook kondigt de 23-jarige aanvaller aan de selectie te zullen verlaten.

“Ik weet dat mijn aanwezigheid in de selectie belangrijk is, net zoals de aanwezigheid van elke speler hier belangrijk is. Zij moeten nu, meer dan ooit tevoren, hun gedachten volledig toeleggen op de aankomende wedstrijden”, aldus het Braziliaanse goudhaantje.

En nu Paraguay

De aanvoerder van de Kanaries zal desondanks de selectie verlaten. “Ongeacht waar ik vanaf nu ben, zal ik Brazilië steunen en juichen voor de successen van mijn teamgenoten. Maar om hier te blijven en te trainen, dat zou me vanbinnen kapot maken. Daar zou ik geen plezier uit kunnen halen.”

Brazilië stootte na een 2-1-zege tegen Venezuela door naar de volgende ronde, waar het tegen Paraguay zal uitkomen. Dat zal dus ook zonder Neymar zijn, die zich al excuseerde voor zijn gedrag bij zijn teammaten en de staf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties