Daarom kwam Sami naar de Gaverbeek
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Daarom kwam Sami naar de Gaverbeek
Foto: © photonews

Joël Sami is de nieuwe sterke, ervaren beer in de verdediging van Zulte Waregem. In zijn debuutwedstrijd voor Essevee maakte hij meteen een doelpunt in en tegen Eendracht Aalst. Toch weet de centrale verdediger waarvoor hij naar Waregem is gekomen.

Door Aernout Van Lindt

“Natuurlijk is het altijd leuk om eens te scoren, dus ik ben tevreden van mijn eerste week bij Zulte Waregem”, aldus Sami in gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik scoorde vroeger soms ook nog wel eens met mijn hoofd, ja.”

Maar de opdracht is duidelijk voor Sami: “Ik ben er in de eerste plaats om mijn verdedigende taken uit te voeren”, aldus de centrale verdediger. Die altijd lang blijft eens hij een nieuwe ploeg heeft: “Ja, ik zou hier ook graag lang blijven, dat ligt in mijn aard.”

Topcoach Dury, vriend Leye

“Ik ben hier in ieder geval erg goed ontvangen. Ik begin de teammaats te leren kennen en qua coaching haalt Francky Dury een erg hoog niveau in vergelijking met de coaches in Frankrijk."

Het was Mbaye Leye die de sterke beer mee over de streep trok: “Het was tijd voor een avontuur buiten Frankrijk. Mbaye sprak me over Zulte Waregem en toen heb ik niet lang getwijfeld. Ik speelde nog samen met Leye bij Amiens.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties