Kersverse aanwinst Kortrijk: "Ik speel het liefst als centrale verdediger"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Kersverse aanwinst Kortrijk: "Ik speel het liefst als centrale verdediger"
Foto: © photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk haalde deze zomer al verschillende nieuwe spelers in huis. Een van de meest recente nieuwkomers is Fabien Boyer. Een Fransman die Johan Walem meer opties moet bieden in de defensie.

Door Timothy Collard

Boyer bezweek voor de charmes van Kortrijk en legt uit waarom. “Het ambitieuze project van de club trok mij aan. Dat heeft mij over de streep getrokken om voor KV Kortrijk te kiezen.”

“Bovendien speel ik al jaren in Frankrijk en achtte ik de tijd rijp om eens andere lucht op te snuiven. In een ander land terechtkomen, ook al is België een buurland, is niet simpel.”

"Heel leuk dat hier veel Franstaligen aanwezig zijn"

In het Guldensporenstadion loopt de verdediger verschillende landgenoten tegen het lijf. Iets wat zijn integratie vanzelfsprekend vlotter doet verlopen. “Het is heel leuk meegenomen dat er hier een pak Fransen/Franstaligen aanwezig zijn.”

Maar wat is de beste positie van Boyer nu eigenlijk? Wil hij als centrale verdediger of als linksback spelen? “Mijn voorkeur ligt centraal in de verdediging, maar ik kan ook uit de voeten op de linksachter.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties