Prognose: Houdt KVK het rustig na turbulente zomer?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Prognose: Houdt KVK het rustig na turbulente zomer?
Foto: © Photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

Op vrijdag 24 juli trekt de Jupiler Pro League zich opnieuw op gang. De eersteklassers zitten in de allerlaatste rechte lijn van hun voorbereiding op het seizoen 2015-2016. Wij schatten hun kansen in, in samenwerking met huisanalist Hernan Losada. Op 11 zetten we KV Kortrijk.

Door Sander De Graeve

Ambitie

Vorig seizoen sloeg de beslissing van Yves Vanderhaeghe om naar Oostende te trekken in als een bom. Amper een dikke week nadat zijn supporters hem met een pracht van een spandoek aanmoedigden om Europees voetbal te halen, kondigde hij zijn overstap aan.

Met de overname door de Maleisische zakenman Vincent Tan, kwam er enkele weken later nóg een aardverschuiving. KV Kortrijk hoopt nu alles tijdig in de plooi te krijgen onder hoofdcoach Johan Walem. De Kerels mikken vooral op een rustig seizoen.

Transfers

IN

Aboubakar Kamara (Monaco), Birger Verstraete (Club Brugge), Elohim Rolland (Boulogne), Fabien Boyer (Angers), Kristof D'Haene (Cercle Brugge), Michaël Lallemand (Eupen), Samuel Gigot (Arles Avignon), Thanasis Papazoglou (Olympiakos)

OUT

Ivan Santini (Standard), Laurent Henkinet (Waasland-Beveren), Brecht Capon (KV Oostende), Thomas Matton (AA Gent)

Sterktes & zwaktes

Het vertrek van goalgetter Ivan Santini is een echte aderlating in het Guldensporenstadion. Het is aan Lallemand, Papazoglou en Kamara om zijn vertrek op te vangen. Intussen staat ook de geruchtenmolen rond Chevalier niet stil.

Ook Capon en Matton vertrokken, maar met Birger Verstraete en Kristof D'Haene kwam er opnieuw versterking in de breedte. Zoals steeds is het wachten wat het traditionele groepje nieuwelingen uit Frankrijk in z'n mars heeft.

Prognose: 11e

KV Kortrijk haalde vorig seizoen met fris en stevig voetbal heel wat mooie overwinningen en brak zo de deur naar play-off 1 open. Dit seizoen wordt het vooral afwachten hoe de Kerels met de vele veranderingen omgingen.

Ook voor hoofdcoach Johan Walem is het allemaal nog nieuw, daar in Kortrijk. De prognose van de redactie is een veilige elfde plaats. Het is nu aan de Veekaa om ons ongelijk te bewijzen en ons te verrassen.

Op welke plaats ziet u KV Kortrijk eindigen?

14%
27%
9%
32%
9%
9%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties