Kara kan veel oplossen, maar heeft één zwakte

Kara kan veel oplossen, maar heeft één zwakte
Foto: © Photonews

Anderlecht gaat vol voor Kara Mbodj. De Senegalees voldoet aan veel eigenschappen die Besnik Hasi zoekt in een verdediger, maar ontbreekt er één grote in vergelijking met Chancel Mbemba. En dat kan een nogal cruciale zijn.

Anderlecht zocht: een rechtsvoetige centrale verdediger, kopbalsterk en stevig in de duels. Tot daar toe geen probleem, want Kara heeft al die eigenschappen en maakt daarnaast ook nog een impressionante indruk qua lichaamsbouw. 

In het systeem van Hasi is het echter ook cruciaal dat de verdedigers kunnen uitvoetballen en daar lijkt het allemaal wat minder te zijn. Kara laat al eens een steek vallen in de opbouw en ook Deschacht is opbouwend niet de beste. 

Mbemba had dat wel en eiste de meeste ballen op bij de opbouw naar een aanval. Een secure inspeelpass zit (nog) niet in het arsenaal van Kara. En dat zou wel eens problemen kunnen geven.

Uitvoetballen

Op dit moment is Dendoncker de rechter centrale verdediger. Hij heeft niet die typische verdedigerskwaliteiten, maar krijgt de voorkeur op Michaël Heylen omdat hij een betere passing in de voeten heeft. 

Daarom ook dat Anderlecht eerst de voorkeur gaf aan Rafael Toloi. De Braziliaan is een voetballende verdediger en kan ook hoog oprukken met de bal. Binnen de club zijn er ook twijfels, maar momenteel lijkt de Genkie de enige valabele oplossing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties