Datum: 08/08/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
OHL blijft met 0 op 9 achter na boeiende partij in Westerlo
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Westerlo pakt eerste seizoenszege na boeiende match

OHL blijft met 0 op 9 achter na boeiende partij in Westerlo
Foto: © Photonews

Westerlo heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet en kan rustig verder bouwen. De Kemphanen zetten OH Leuven in een aangename pot voetbal opzij met 3-2. De Leuvenaars blijven ondanks goed voetbal achter met 0 op 9.

Robby Morren in Westerlo

Bij Westerlo keerde Schuermans terug uit schorsing en Gounongbe werd voldoende fit geacht voor zijn eerste basisstek van het seizoen. Bij OHL kreeg Trossard de voorkeur op Cerigioni, ook Ngawa en Delporte mochten starten van Mathijssen.

Westerlo nam onmiddellijk het initiatief en dat resulteerde in halve kansjes voor Schouterden en Aoulad. De troepen van Van Veldhoven waren de betere, maar het waren de bezoekers uit Leuven die halfweg de eerste periode enigszins tegen de gang van het spel in op voorsprong klommen.

Remacle legde een corner achteruit tot bij Trossard, die gooide de  bal in het pak waar Kostovski in één keer via de onderkant van de lat voorbij Van Langendonck besloot. Het bezoekersvak ontplofte en het spelbeeld keerde. OHL tankte vertrouwen.

Gelijkmaker op slag van rust

Westerlo moest minutenlang herstellen van deze opdoffer, maar slaagde daar gaandeweg wel in. De Ceulaer was heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde op de hak van Reynaud. Vlak voor de pauze trof Apau wel raak met een afgeweken bal. Riou kansloos en 1-1 was de terechte ruststand.

De rust werkte blijkbaar inspirerend want onmiddellijk was er Croizet die bijna scoorde. Van Langendonck kon een goal nog net met een beenveeg voorkomen.  Kort daarna bracht Petkovic Westerlo op 2-1 met een hele mooie schuiver in de verste hoek vanop dik 20 meter.

Van Langendonck blinkt uit

Mathijssen greep in met een dubbele wissel: Cerigioni en Asamoah moesten het tij keren. Dat leek snel te renderen want Croizet en Remacle waren héél dicht bij de gelijkmaker. Jammer voor hen pakte Van Langendonck telkens uit met een geweldige parade. En die éne keer dat hij niet bij de bal kon, strandde de knal van Croizet op de paal!

Pech voor OHL en een ongeschreven wet in het voetbal is dat je het deksel op de neus krijgt als je je kansen niet benut. Dat gebeurde ook. De Ceulaer schilderde de bal op het hoofd van Gounongbe die er zo 3-1 van maakte. 

Spannend slot

Met nog een klein kwartier te gaan kopte opnieuw Kostovski de aansluitingstreffer tegen de touwen. We kregen een razend spannend slot geserveerd met een knal van Croizet die de kruising scheerde en een plaatsbal van Remacle centimeters over. Asamoah pakte nog een rode kaart.

De jongens van Jacky Mathijssen krijgen minder dan ze verdienen en kamperen voorlopig op de laatste stek met 0 op 9. Toch mogen zij zich optrekken aan de wetenschap dat ze fris voetbal brengen en voldoende kansen creëren.


Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Schuermans Kenneth 90' -
Daems Filip 90' -
Petkovic Nikola 90' -
Apau Mitch 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Annys Maxime   90' -
Schouterden Nils 84' -
Aoulad Mohammed 64' -
Gounongbe Frédéric  72' -
De Ceulaer Benjamin A 90' -
  Bank G Beoordeel
Molenberghs Jarno 26' -
Koffi Jean Romaric   18' -
Ruyssen Gilles 6'  
Mustoe Jordan -  
Cools Jens -  
Van Hout Kristof -  
Lecomte Raphaël -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Riou Rudy 90' -
Ngawa Pierre-Yves 90' -
Rougalas Konstantinos 90' -
Reynaud Romain 90' -
Delporte Nicolas A 80' -
Croizet Yohan   90' -
Bostock John 60' -
Le Postollec Flavien   90' -
Remacle Jordan A 90' -
Trossard Leandro 60' -
Kostovski Jovan ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Cerigioni Alessandro 30' -
Asamoah Samuel   30' -
Regales Romero 10' -
Houdret Kenneth -  
Azevedo Thomas -  
Lenaerts Yves -  
Vandenbroeck David -  
Herbeleef Westerlo - OH Leuven

Vooraf