Boussoufa is onderweg: "Het kan snel gaan"

Boussoufa is onderweg: "Het kan snel gaan"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dat Mbark Boussoufa terug in het Astridpark gaat voetballen, staat nu al weken in de sterren geschreven. Besnik Hasi heeft zijn bestuur zwaar onder druk gezet om de Marokkaan terug te halen.

Door Johan Walckiers

Boussoufa is onderweg, de club heeft zelfs al een persoonlijk akkoord met de spelverdeler. Nu is het enkel nog wachten op een deal met Lokomotiv Moskou. Dat hij deze week nog zal voorgesteld worden, zoals gesuggereerd wordt in andere media, lijkt er echter niet van te komen.

Misschien dat de transfer nog officieel aangekondigd wordt, maar de voorstelling zal voor volgende week zijn, als Herman Van Holsbeeck terug is uit Marbella. Ondertussen nam Besnik Hasi de honneurs waar om wat meer uitleg te geven.

Of iedereen overtuigd is? Min of meer

Hasi blijft voorzichtig als het gaat om niet-afgeronde dossiers, maar hij laat wel duidelijk blijken dat hij Boussoufa terug wou hebben. "Ja, ik wil hem echt en misschien kan het snel gaan", geeft Hasi toe. "Maar ik weet dat het een dure optie is en ik begrijp het bestuur ook dat het daarom lang duurt."

Dat er verdeeldheid is binnen de club, mag duidelijk zijn. "Maar de drie mensen van het bestuur waarmee ik praat, zitten op dezelfde golflengte. En de rest interesseert me niet. Of die drie helemaal overtuigd zijn? Min of meer toch", geeft hij aarzelend toe. 

Praet en Boussoufa kunnen samenspelen

Stilaan wordt ook duidelijk dat de transfer van Boussoufa niet noodzakelijk gekoppeld wordt aan een vertrek van Praet. Die mag nog vertrekken bij een goed bod, maar het hoeft niet. "Ze kunnen samenspelen. Het is ook niet de bedoeling om Dennis te blokkeren", aldus Hasi. 

"Over Praet heb ik geen zekerheden tot in september. We zitten met vier middenvelders van hoog niveau. Mogelijk moet het spelsysteem ook veranderd worden als Boussoufa nog komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties