Reactie "Het grootste deel van de supporters schaarde zich achter ons, dat onthouden we"

"Het grootste deel van de supporters schaarde zich achter ons, dat onthouden we"
Foto: © SC

Wat Anderlecht vooraf vreesde, viel wel heel goed mee. Bestuur en technische staf vreesde een negentig minuten lange steunbetuiging aan Anthony Vanden Borre. Uiteindelijk werden de enkele honderden teruggefloten door hun confrators in de tribunes.

Johan Walckiers in Anderlecht

Het was te verwachten dat minstens een deel van het publiek hun 'ket' zou steunen. Maar de proporties die het aannam waren eerder beperkt aangezien de paar honderd direct het overgrote deel van de rest van de fans over zich heen kregen. Een zwaar fluitconcert werd hun deel.

Geen al te beste sfeer wel om in te voetballen. Youri Tielemans toonde zich echter tevreden. "Ik onthou vooral dat het overgrote deel van de supporters achter ons stond. En daarvoor wil ik ze bedanken", aldus Tielemans.

We zijn profs, we moeten daarmee omgaan

Vanden Borre heeft zich met zijn gedrag natuurlijk onmogelijk gemaakt. Zoals één iemand het vrijdag nog stelde: "Wie Anthony steunt, geeft eigenlijk kritiek op ons." Dat gevoel leeft sterk in de groep. "Maar ik ga Anthony ook niet afbreken. Hij was heel belangrijk in de kleedkamer", zei Tielemans nog.

Voor Steven Defour, die zichtbaar niet veel zin had om uitleg te geven, is het een afgesloten hoofdstuk. "Natuurlijk was de sfeer in het stadion niet optimaal. Maar wij zijn profs, we moeten daarmee kunnen omgaan. We zijn professioneel genoeg om ons daar niet door uit ons lood te laten slaan", liet hij weten dat het geen invloed had op de prestatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties