Okaka stilaan op niveau: "Hij komt er wel, wacht maar"

Okaka stilaan op niveau: "Hij komt er wel, wacht maar"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Zondag zagen we al een veel betere Stefano Okaka dan die welke de twijfels deed groeien tijdens zijn eerste drie invalbeurten. De Italiaan lijkt zijn draai te beginnen vinden en is op weg om Idrissa Sylla af te lossen in de spits.

"Okaka heeft wat tijd nodig", zei Hasi vorige week nog. Maar tijdens zijn invalbeurt tegen Lokeren maakte de Italiaanse brok spieren al een stevige indruk. Nu kreeg hij immers een halfuur om zich te bewijzen. Bij de vorige drie invalbeurten totaliseerde hij 54 minuten.

Nochtans hadden velen hem al als een miskoop afgeschreven nadat hij overal op het veld rondhoste als een duracelkonijn op speed. "Hij wou zich echt bewijzen en deed dat op de verkeerde manier", klinkt het nu binnen de technische staf. "Daar hebben we hem op gewezen en hij heeft het opgepikt."

Okaka lijkt op korte termijn dan ook de targetspits van Anderlecht te worden. "Fysiek staat hij steeds sterker", zei keeperstrainer Max de Jong ons. "Hij gaat er komen, wacht maar af."

Niet dat Okaka ineens de goals aan elkaar gaat rijgen, maar hij moet het wel makkelijker maken voor de andere spitsen. "Als ze rond hem goed bewegen gaat Anderlecht beter beginnen spelen. Hij heeft goeie voeten voor zo'n brok spieren", aldus ex-ploegmaat Jean-François Gillet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties