De Laet staat op de rand van Rode Duivels: "Ik ben altijd blijven hopen op een nieuwe selectie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
De Laet staat op de rand van Rode Duivels: "Ik ben altijd blijven hopen op een nieuwe selectie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots geeft vrijdag zijn selectie vrij voor de interlands tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus. Het zou ons niet verwonderen als Ritchie De Laet opnieuw zijn opwachting mag maken bij het Belgische sterrenlegioen. "Ik vind het al een eer dat mijn naam valt", reageert de verdediger.

Door Cédric De Volder

Er is namelijk een plaatsje vrij voor de rechtsachterpositie in de Belgische selectie. Thomas Meunier is nog maar net terug van een retourtje lappenmand en Anthony Vanden Borre maakte zichzelf onmogelijk bij RSC Anderlecht. 

Volgens onze informatie twijfelt Marc Wilmots nog tussen twee namen: Luis Pedro Cavanda (Trabzonspor, nvdr.) en Ritchie De Laet, met een lichte voorkeur voor de laatstgenoemde pion uit de Premier League

"Al denk ik niet dat de Engelse competitie de voorkeur zal geven", reageert de Antwerpenaar in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Zelf deed ik altijd mijn best bij Leicester City."

De Laet heeft al twee caps (in de Japanse Kirin Cup in 2009, nvdr.) achter zijn naam staan. "Sinds mijn terugkeer in de Engelse topklasse ben ik blijven hopen op een nieuwe selectie. Ik was destijds nog jong, hé. Nu kan ik een pak ervaring bijbrengen."

Ik heb er geen problemen mee om geen minuut te spelen

"Bovendien heb ik er geen problemen mee om geen minuut te spelen. Het is al een eer dat mijn naam genoemd wordt bij de selectie. Normaal speel ik tegen sterren als Vincent Kompany en Eden Hazard. Het zou leuk zijn om eens in hetzelfde team te zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties