Het rapport van de Rode Duivels: Armoe troef, weinig lichtpunten

Het rapport van de Rode Duivels: Armoe troef, weinig lichtpunten
Foto: © Photonews

De Rode Duivels wonnen de belangrijke kwalificatiematch in en tegen Cyprus na 90 minuten harken. Hoe presteerden onze Belgen? Wij maakten het rapport op.

Thibaut Courtois 7

Courtois kreeg niet al te veel werk op te knappen. Wat vooral opviel is dat hij bijzonder rustig bleef aan de bal en zich niet uit zijn lood liet slaan.

Toby Alderweireld 6

Voerde zijn verdedigende taken goed uit en zorgde bovendien voor aanvallende impulsen op de rechterflank. Er kwam dreiging vooral vanop rechts.

Vincent Kompany 6

Deed het op zijn niveau. Kon de fysiek sterke Cyprioten vaak de baas en speelde rustig uit. In aanvallend opzicht zagen we hem niet, eerder anoniem.

Thomas Vermaelen 6

Begon aarzelend aan de wedstrijd en was een paar keer iets te traag, maar groeide in de match. In de tweede helft kwam hij een paar keer goed tussen als laatste man om de angel uit een tegenaanval te halen.

Jan Vertonghen 5

De linksback was niet altijd even gelukkig in zijn offensieve acties. Globaal genomen lichtjes de minste verdediger, al maakte hij geen grote fouten. 

Axel Witsel 5

Viel meer op dan tegen de Bosniërs, en dat was eigenlijk geen goed teken. Acteerde eerder schichtig en liet zich een paar keer vangen. In balbezit van weinig meerwaarde.

Kevin De Bruyne 7

Moest door de zwakte van Hazard veel bijpikkelen. In de eerste helft ging hij mee ten onder met de rest van de ploeg, maar kreeg - mede door de inbreng van Mertens - wel betere momenten.

Marouane Fellaini 5 (OUT '64)

Onzichtbaar. Terecht vervangen. 

Radja Nainggolan 7

Hij knapte zoals altijd heel veel werk op het middenveld op. Was aanvallend ook de enige die echte impulsen toonde. Had de 0-1 aan de voet, maar was iets te egoistisch. 

Eden Hazard 5

Verdiende eigenlijk niet meer dan een 4, maar maakte uiteindelijk wel het doelpunt van de bijna-kwalificatie. Speelde een slechte match, maar met 1 flits toont hij weer zijn belang voor de Rode Duivels.

Christian Benteke 4 (OUT '46)

Kreeg de voorkeur op Lukaku, maar was eigenlijk niet op de afspraak. Speelde vaak verkeerd in, toonde zich aanvallend niet en moest bij de rust in de kleedkamers blijven.

Divock Origi 5 (IN 46')

Kreeg zijn kans in de tweede helft, maar ook hij kon weinig tot niets klaarmaken. De prestatie van Lukaku tegen Bosnië indachtig is het vreemd dat Michy Batshuayi in de tribunes zat ...

Dries Mertens 7 (IN 64')

Bewees ook deze keer opnieuw waarom hij een supersub is. Toonde zich erg gretig en deed darmee meer dan zijn duit in het zakje voor de Rode Duivels. Cruciale actie, goede assist.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties