Meer volk in de zestien: Najar en Obradovic moeten meer profiteren

Meer volk in de zestien: Najar en Obradovic moeten meer profiteren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Te weinig volk in de zestien, het verhaal klinkt nu al een maand bij Anderlecht. Besnik Hasi breekt er zelf zijn hoofd over hoe hij meer personeel in de zone van de waarheid kan krijgen. Wij brainstormden even mee.

Door Johan Walckiers

Okaka vooraan houden

"Okaka is een voetballende spits, die komt graag naar de bal toe", zei Hasi gisteren. De Kosovaar zou zijn Italiaan wijs moeten maken dat hij beter zich posteert in de zestien. Op het middenveld lopen er al genoeg jongens rond die een bal kunnen bijhouden. Ook Suarez gaat zich daar immers met de zaken bemoeien.

Backs moeten hoger opkomen

Najar heeft vrij veel aanvallende impulsen, maar kan dat voorlopig niet tonen. De keren dat hij over de middenlijn komt, worden zeldzamer. Nochtans ligt er ruimte omdat Praet graag naar binnen komt.

Hetzelfde aan de andere kant, waar Suarez meer als tweede spits speelt, maar bij Anderlecht moeten ze dringend eens in Mechelen gaan informeren wat ze Obradovic daar te eten gaven. Veel ruimte dus die onbenut blijft.

Flanken moeten meer aan voorzetten werken

Suarez en Praet komen - zoals hierboven al gezegd - graag naar binnen, maar kiezen ook steevast voor de actie, liever dan voor de voorzet. Dat maakt dat de defensie van de tegenstander in een zetel speelt. Het centrum moet enkel dichtgemetseld worden.

Defour en Tielemans te veel spelverdeler

Defour en Tielemans willen het spel verdelen, maar moeten meer infiltreren. Op een gegeven moment stonden de twee zondag achter Dendoncker - de verdedigende middenvelder - te voetballen. Zowel Defour als Tielemans moeten meer loopacties maken zonder bal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties