Dury: "Neen, we spelen nog niet het voetbal van twee-drie jaar geleden"

Dury: "Neen, we spelen nog niet het voetbal van twee-drie jaar geleden"
Foto: © photonews

Zulte Waregem zweeft dit seizoen ergens tussen het leuke voetbal van twee-drie jaar geleden en het amechtige voetbal van vorig jaar. Met 11 op 21 staat het ook qua punten tussen beide scenario's. Francky Dury weet welke kant hij het balletje wil zien overhellen.

Door Aernout Van Lindt

"We brengen nog niet het voetbal van twee-drie jaar geleden. Maar elk seizoen is enorm verschillend. We klagen niet graag en zeker niet veel, maar we hebben vorig seizoen soms op ons tandvlees gezeten", beseft de coach van Essevee.

Toch heeft het vorige seizoen ook goede dingen voortgebracht: "We hadden vorig seizoen bijvoorbeeld ook talent. Aneke heeft ons toen soms rechtgehouden en die begon deze jaar gang erg goed."

"We hebben iemand als Benteke, die misschien niet veel speelminuten maakt. Maar: op training zet hij elke dag opnieuw stappen, dat heeft hij vorig jaar ook continu gedaan. En ja, je moet soms keuzes maken."

Ons spel aan iedereen opdringen -

Ook dit seizoen is de opdracht voor Essevee duidelijk: “Ik speel graag verzorgd en aanvallend voetbal. Het doel is dan ook te proberen ons spel op te dringen aan iedereen. Dat ik Essikal op Berrier zette tegen Oostende? Soms moet je iets anders proberen. Het heeft ook gewerkt hé.”

Want systemen kunnen Dury al lang niet meer verrassen: “Dat kan niemand. Er zijn eigenlijk geen verrassingen meer mogelijk in de analyse van een wedstrijd in België. Maar: je kan wel verrast worden op het veld. Door een prestatie of door een plotse andere veldbezetting.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties