OHL laat Standard tot het gaatje gaan om een punt thuis te houden

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
OHL laat Standard tot het gaatje gaan om een punt thuis te houden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard en OH Leuven namen vanavond op Sclessin elk een helft voor hun rekening. De 0 op 15 voor de Rouches leek een uur lang in de maak, tot de Luikse aanvallers eindelijk de weg naar doel vonden.

Diederik Geypen in Luik

De fans van Standard verheugden zich op de eerste thuismatch op een zaterdagavond. Dat lieten ze nadrukkelijk blijken met protestacties tegen competitieduels op vrijdag of zondag.

Remacle in zijn sas

Toch begon de avond niet gesmeerd voor de Rouches. Ondanks een behoudende opstelling trok Jordan Remacle in de beginminuut naar voren. De winger leverde een uitstekend schot af dat via de paal bij Yohan Croizet belandde. De herneming van de Fransman was een binnenleggertje.

Het thuispubliek zette zich achter de ploeg, maar die gaf niet thuis. Aan de overkant talmde Remacle te lang om Leuven op het kwartier 0-2 voor te brengen.

Nadien verwaterde het spel, tot Knockaert zijn duivels ontbond. De spelmaker dacht sneller dan zijn benen handelden. Gevaarlijker dan een bal in het zijnet werden zijn doelpogingen dan ook niet.

De manschappen van Jacky Mathijssen hadden de match prima onder controle en op slag van rust kreeg Pierre-Yves Ngawa een zee van ruimte om uit te breken. De Luikenaar zag Remacle in een ooghoek mee oprukken en liet de 0-2 aan de bedrijvigste Leuvenaar.

De verwachte reactie na rust bleef lange tijd uit, tot Matthieu Dossevi op het uur het hoofd van Renaud Emond vond. De Ardennees nestelde de aansluitingstreffer prima in de hoek.

Welk scoringsprobleem?

Het was nu al Standard wat de klok sloeg en een kwartier later hing de gelijkmaker tegen de touwen. Invaller Ivan Santini strafte een foutje in de Leuvense achterhoede genadeloos af.

Yannick Ferrera, die vrijdag nog het scoringsprobleem aankaartte, zag met de klap zijn twee spitsen scoren. Santini maakte er zelfs nog 3-2 van, maar de Kroaat werd afgevlagd.

OHL pompte en overleefde. Het tweede punt buitenshuis is zo een feit voor de promovendus. Standard kan met een 1 op 15 niet tevreden zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties