"Lepoint is de Fellaini van de Jupiler Pro League"

"Lepoint is de Fellaini van de Jupiler Pro League"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de schaduw van Onur Kaya en Mbaye Leye is ook Christophe Lepoint uiterst sterk aan het seizoen begonnen bij Zulte Waregem. En dat heeft diverse criticasters ondertussen toch al de mond gesnoerd. Ook Hernan Losada is enthousiast over de middenvelder.

Zulte Waregem staat met 17 op 27 knap derde in de stand. Met dank ook aan een erg sterke Christophe Lepoint: hij miste dit seizoen nog geen minuut en scoorde al vier keer. 

"Er werd veel gepraat over zijn conditie en over zijn knie. Hij zou niet veel meer spelen en nu is hij een erg belangrijke basisspeler die alles speelt", weet Losada.

Er werd veel gepraat over zijn conditie ... Wel! -

Hernan Losada

"Zulte Waregem draait goed en daar heeft hij een belangrijke rol in. Hij is heel efficiënt. Misschien is het vanuit de tribune niet altijd mooi om zien, maar het is een echte strijder."

"Hij scoort makkelijk en duikt vaak op waar hij moet. Op dat gebied is hij misschien een beetje de Fellaini van de Jupiler Pro League. Hij heeft zijn fysiek nodig om in positie te zijn. En hij doet ook altijd verder: een gebroken neus houdt hem ook niet tegen."

Slotsom: dit Zulte Waregem draait goed, ook met dank aan Lepoint. En voor Losada is er veel mogelijk: "Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met dit Essevee en met Lepoint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties