Analyse Moeten de Anderlecht-fans de hand in eigen boezem steken? NEE!

Moeten de Anderlecht-fans de hand in eigen boezem steken? NEE!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met drie gemiste elfmeters bereikte Anderlecht gisteravond zijn penaltydieptepunt uit de geschiedenis. Een slapstick van de bovenste plank voor de buitenwereld, diepe woede bij de Anderlecht-fans. Maar waar ligt het aan? Aan de mentaliteit bij de spelers.

Door Aernout Van Lindt

Eerlijk? Ook ik stoorde me gisteren aan de supporters van RSC Anderlecht. Maar dan enkel omdat ze na de 1-0 plots gingen dansen en zingen als ware alle wolken opgeklaard. Het spelpeil was namelijk op dat doelpuntje na niet plots beter of slechter geworden.

De fans doen er beter aan om een constante lijn te gaan hanteren. Zoals die van Mechelen of Brugge die dit weekend optimist bleven van begin tot einde, of het feestje in pakweg Charleroi. Constanten, dat heeft wel iets. Maar de Zwarte Piet richting fans schuiven, dat is te veel (on)eer. 

Mentality is key

Het is ver gekomen, maar in deze moeten we het gewoon simpelweg eens zijn met Aad De Mos: "Het zit in die groep gebakken. Eerst Vanden Borre, dan Suarez, nu dat gelach op de bank. Je moet je doodschamen!", aldus de analist in Stadion.

Wel: inderdaad. De manier waarop Okaka lachte met misser nummer 3, of Tielemans & co met nummer 2: het toont dat er gewoon iets te veel - excusez le mot - gepingeld wordt in en rond het Astridpark. Als kleine kinderen trokken ze elkaar net niet weg om de derde te 'mogen missen'. 

Wat is er loos met Tielemans?

De manier waarop we Youri Tielemans zagen ronddobberen? Niet echt professioneel. Tijdens de rust was hij meer bezig met pasjes geven aan Ketje en er kwam er geen eentje echt toe. Met de glimlach, wat kan mij gebeuren? Niet meteen kapot aan stress.

Neen: laat ons dan maar zelf het boetekleed aandoen. Met zijn allen schrijven we een jongeling van nog steeds maar 18 de lucht in. Het grootste talent volgens FIFA - hij kan een echte '90' worden - mag toch ook een (vorm)dip hebben? Hém zouden de fans het nog vergeven.

Wat als ... Sven Kums?

En wat als ... Sven Kums een paars-wit shirt zou dragen? Dan zou hij die penalty's alledrie hebben gemaakt. Niet omdat hij graag hattricks maakt sinds dit weekend, maar omdat hij op dit moment gewoon in een goede vorm zit.

Enfin: als Sven Kums een paars-wit shirt droeg, dan zaten Besnik Hasi en RSC Anderlecht tout court niet met de handen in het haar. Een regulator als hem wordt gewoon gemist tussen de lijnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties