Reactie Maes haalt opgelucht adem na eerste uitzege: "Dit was een sleutelmatch voor ons"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Maes haalt opgelucht adem na eerste uitzege: "Dit was een sleutelmatch voor ons"
Foto: © SC

Peter Maes was een tevreden coach zaterdagavond. Hij loodste Genk naar de derde plaats in de rangschikking na de eerste uitoverwinning van het seizoen. "Het was geen logische zege", gaf hij toe.

Robby Morren in Beveren

"Waasland-Beveren heeft troeven om het elke ploeg moeilijk te maken. Wij kozen om een laag blok te zetten en te trachten van daaruit ruimte te creëren. In de eerste helft hielden we goed controle maar was er te weinig diepgang in ons spel."

"We hebben geprobeerd om in de tweede helft te corrigeren. Het vierde kwartier kregen we het moeilijk en waren we slordig. Daarna namen we de wedstrijd beter in handen en creëerden we enkele mogelijkheden."

We krijgen deze match misschien iets te veel

Uiteindelijk werd de partij beslist door een domme penaltyfout van Demir. "In zulke wedstrijden heb je een moment nodig zoals dat handspel, dat was een gelukje want wie in deze wedstrijd scoorde, zou winnen. Demir moest iets doen want Buffel stond in zijn zone."

De Limburgse oefenmeester geeft toe dat Genk rijkelijk werd beloond met de 3 punten. "We krijgen deze match misschien iets te veel, maar we zijn er heel blij mee. Dit was een sleutelmatch voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties