Beter te vermijden voor Brugge-fans: de 'Bermuda Driehoek' in Warschau

Beter te vermijden voor Brugge-fans: de 'Bermuda Driehoek' in Warschau
Foto: © SC

Voor de cultuurliefhebbers, de durvers en zij die wel een drankje willen nuttigen onder de Club Brugge-fans... In Warschau zit je op de goeie plek ervoor. Want de stad heeft veel te bieden, al waarschuwen de locals ons ook wel voor bepaalde stadsdelen.

U zult het wel al gehoord hebben... Legia Warschau heeft één van de hardste supportersschares ter wereld. De hooligans van de club worden overal gezien als een verschrikking. En als u zelf vandaag of morgen in Warschau vertoeft, is het misschien een goed idee om niet in de wijk 'Praha' met een blauw-zwarte sjaal rond te lopen.

Praha is de laatste jaren een veel mildere buurt geworden, maar tien jaar geleden had de wijk - vroeger een stad met eigen privileges - de bijnaam 'de Bermuda Driehoek'. Kwestie dat er regelmatig wel eens mensen naartoe gingen, maar ook niet meer terugkeerden.

Tegenwoordig is het de thuisbasis van heel wat schilders, musici en kunstenaars in het algemeen. De dag van de wedstrijd is en blijft het echter de favoriete plek waar de harde kern van Legia zich verzamelt.

Niet de beste plek om vandaag gaan rond te lopen

"Misschien niet de beste plek om gaan rond te lopen als buitenlander vandaag", lacht onze gids Jurgen, een Vlaming die al anderhalf jaar net buiten Warschau woont. "Het mag dan misschien kalmer geworden zijn, het is nog altijd geen al te nette buurt."

"De armeren wonen er nog altijd", knikken ze in centrum Warschau. "Normaal gezien geen probleem, maar op matchdagen loopt er daar nog wel het één en ander rond hoor." Wij gingen een kijkje nemen onder begeleiding, maar zagen enkel een stadsgedeelte dat in volle vernieuwing zit. "Maar kom vanavond nog eens kijken", knipoogt één van de locals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties