legLegia Warschau
cluClub Brugge
Datum: 22/10/2015 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Wojska Polskiego
Club Brugge kan Europese ambities vergeten na puntje in Warschau

Club Brugge komt niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Legia Warschau

Club Brugge kan Europese ambities vergeten na puntje in Warschau
Foto: © Photonews

Club Brugge kan een vervolg in de Europa League stilaan vergeten. Legia Warschau was allesbehalve een leuk voetballende ploeg, maar blauw-zwart kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Cédric De Volder en Johan Walckiers in Warschau

Michel Preud’homme gaf duidelijk de voorrang aan de topper van zondag bij RSC Anderlecht. Stefano Denswil kreeg nog eens minuten, terwijl Davy De fauw naast Timmy Simons op het middenveld mocht opdraven. Met Felipe Gedoz en Victor Vazquez (beiden kampen met kwaaltjes, nvdr.) werden geen risico’s genomen.

Poolse lucht

Maar eerlijk? Dat was ook helemaal niet nodig. Legia Warschau is dan wel nog steeds een naam in het Europese voetbal, maar het niveau van de Poolse grootmacht was eerder te vergelijken met dat van een tweedeklasser. En dan zijn we eigenlijk nog redelijk vriendelijk voor (de eerste helft van) de legerploeg.

Club Brugge maakte de dienst uit in de sfeervolle Pepsi Arena, maar blauw-zwart vergat ook kansen bijeen te voetballen. Jelle Vossen had de bal altijd in de lege doelmond moeten leggen, maar de aanvaller trapte een gat in de lucht. De opener van Davy De fauw kwam even later misschien wel daardoor uit de lucht vallen, 0-1.

Club stond te slapen…

Wojskowi - voor de quizzers: de bijnaam van Legia - trapte dan wel geen deuk in een pakje boter, maar Club liet zich meteen na de koffie toch heel eenvoudig pakken. Michal Kucharczyk kon eigenlijk niet missen, 1-1. Al moet het gezegd: de vooractie van Ivan Trickovski zag er niet al te koosjer uit…

De thuisploeg nam het heft na de pauze helemaal in handen. Maar dat was vooral de schuld van blauw-zwart. Club stapelde de slordigheden op en slaagde er zelfs niet meer in om drie degelijke passes na elkaar te versturen. Preud’homme kreeg er voor zijn dug-out zowaar de kriebels van. 

Geen goede generale voor de trip naar Brussel

En de Luikenaar werd helemaal woest toen een doelpunt van José Izquierdo even later voor buitenspel werd afgekeurd. ”Aan de overkant werd er daarnet niet op twee meter gekeken”, hoorden we hem met enige zin voor interpretatie schreeuwen. Het scheidsrecherlijke team was - wat wil je, met zo'n publiek - niet onder de indruk.

Club Brugge slaagde er niet meer in om Legia in de problemen te brengen. De West-Vlamingen pakten dan wel hun eerste punt van het seizoen in de Europa League, maar daar schiet Club niets mee op. De achterstand op het tweede geklasseerde FC Midtjylland is vijf punten. Al is vooral de pintjesliga van belang in en rond het Jan Breydelstadion…

Opstellingen

Legia Warschau Legia Warschau

  Speler G Beoordeel
Costa Marques Guilherme 45' -
Kuciak Dusan 90' -
Broź Łukasz 90' -
Lewczuk Igor 90' -
Rzezniczak Jakub   90' -
Brzyski Tomasz 90' -
Pazdan Michal 90' -
Jodlowiec Tomasz 90' -
Guilherme Costa Marques 90' -
Furman Dominik 45' -
Nikolic Nemanja 76' -
Kucharczyk Michał 90' -
  Bank G Beoordeel
Trickovski Ivan A 45' -
Duda Ondrej 45' -
Prijovic Aleksander 14' -
Bereszynski Bartosz -  
Saganowski Marek -  
Malarz Arkadiusz -  
Vranješ Stojan -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' -
Meunier Thomas 90' -
Mechele Brandon 90' -
Denswil Stefano 90' -
Bolingoli Mbombo Boli 68' -
Simons Timmy 90' -
De fauw Davy 90' -
Vanaken Hans 90' -
Izquierdo Mena José Heriberto 90' -
Diaby Abdoulay 71' -
Vossen Jelle 81' -
  Bank G Beoordeel
De Bock Laurens 22' -
Dierckx Tuur 19' -
Marcos Pereira Leandro 9'  
Claudemir Domingues de Souza -  
Duarte Óscar -  
Cools Dion -  
Bolat Sinan -  
Herbeleef Legia Warschau - Club Brugge

Vooraf