Garrido komt terug op ontslag bij Club: "Dat kostte me uiteindelijk mijn job"

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Garrido komt terug op ontslag bij Club: "Dat kostte me uiteindelijk mijn job"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee jaar geleden werd Juan Carlos Garrido bij Club Brugge vervangen door Michel Preud'homme. De cijfers die de Spaanse trainer kon voorleggen waren nochtans prima.

Garrido komt tegenover Underground Football terug op het ontslag. De verklaring is volgens de Spanjaard duidelijk: de komst van sportief directeur Gretarsson. Zijn visie op voetbal stond lijnrecht tegenover die van de coach, aldus Garrido. 

"Daardoor was de relatie met de sportief directeur niet correct en uiteindelijk kostte dat me mijn job. Erg spijtig, want ik voelde me uitstekend bij de club."

Uitstekende herinneringen aan Club Brugge

Garrido heeft inderdaad nog steeds uitstekende herinneringen aan Brugge. "Ik hield van België, ik hield van de club en van de supporters, die ik erg dankbaar ben omdat ze mij altijd erg goed behandeld hebben. Voor mij was het een van de beste jaren uit mijn leven." 

Ook de evolutie van enkele spelers bezorgde hem de nodige voldoening. "Ik heb Carlos Bacca getraind en die werd topschutter. Ik heb Maxime Lestienne getraind, die bijna buiten de selectie stond, hij kwam terug en ze verkochten hem voor veel geld." Garrido onthoudt ook de terugkeer van Donk en Odjidja.

De voormalige coach van Blauw-Zwart zit overigens momenteel zonder club. Na zijn ontslag bij Club Brugge volgde nog een korte passage bij Betis in Spanje, waarna hij richting het buitenland trok om Al-Ahly te coachen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties