Essevee trekt laken naar zich toe in heerlijke cupmatch Achter de Kazerne
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen

KV Mechelen verliest in eigen huis van Zulte Waregem met 3-4

Een ongeziene cupmatch was het Achter de Kazerne. Met 7 doelpunten en ongeveer evenveel opstootjes. In een beladen sfeer trok uiteindelijk Essevee het laken naar zich toe: 3-4.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Jankovic kon beschikken over al zijn verdedigers en zo kwam Cocalic terug in de basis, Volkov en Matthys mochten op de vleugels plaatsnemen. Francky Dury moest dan weer puzzelen: Diallo werd gelegenheidslinksachter, Essikal verving Sami centraal achterin.

Wie graag al eens een bekermatch ziet, zo pal midden in de competitie, zal Achter de Kazerne gesmikkeld en gesmuld hebben. 90 minuten lang haalde spanning, suspens, wisselende gevoelens en drama het namelijk van goed voetbal. Verveling? Nooit. Genieten? Zeker!

De hele match lang hingen er continu doelpunten in de lucht. Tussen achterhoedegevechten in vielen ze ook af en toe uit de hemelsblauw lucht gevallen. Al na vijf minuten had De Petter er vanuit de kluts 1-0 van gemaakt, tien minuten later lieten De Witte én Gillet zich ringeloren door Thiam: alles te herdoen.

Aan de koffie - al is dat Achter de Kazerne altijd eerder soep - was het zelfs al 2-2. Hanni en Baudry prikten hun doelpunt tegen de touwen, al was de match ondertussen al heel erg grimmig geworden: ook het cupsfeertje en de opstootjes waren present. Teveel om op te noemen, de plaagstootjes.

Doelpunten dan maar? Jawel: De Ridder kon Essevee eerst op voorsprong zetten met een schuiver onder Gillet, wat later mikte Hanni zijn tweede tegen de touwen vanop ene vrije trap.

Die vrije trap was er gekomen na een licht foutje van Thiam op De Petter. Foutje rechtzetten, dacht de Senegalese spits. En boem: na een heerlijke sleep bij Cocalic schoof hij de 3-4 voorbij Gillet. Bossut kwam nog een paar keer tussen om de 4-4 van het bord te houden, Essevee knoopt aan met de overwinning en stoomt verder in play-off 1.