Standard leeft op en komt weg van laatste plaats na ongelofelijke comeback bij Charleroi

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Standard leeft op en komt weg van laatste plaats na ongelofelijke comeback bij Charleroi
Foto: © photonews

Standard is niet langer de laatste in de stand. Na een ongelofelijke terugkeer op het veld van Charleroi, pakte het alsnog de drie punten. In een wedstrijd waarin de ploeg van Ferrera quasi de hele tijd onder lag, gaven de fans van Standard de doorslag.

Timothy Collard in Charleroi

Felice Mazzu gaf het vertrouwen aan zijn typeploeg, op uitzondering van de geblesseerde Marcq. Ferrera voerde enkele wijzigingen door. Hubert stond onder de lat, terwijl ook Van Damme, Goreux, Yatabaré en Knockaert in de ploeg kwamen.

In de aanvangsfase was het voornamelijk aftasten langs beide kanten. De bal ging nog redelijk goed rond, maar grote kansen noteerden we niet. Doelpunten al zeker niet. Daarvoor was het wachten tot halverwege de eerste helft.

Arslanagic in de kluts, Perbet na flater

Standard sloeg toe op een corner. Van Damme ging onder de bal door, maar in de kluts slaagde Arslanagic er alsnog in om de bal over de lijn te duwen. En zo stond het plots 0-1 voor de bezoekers.

Charleroi was even aangeslagen, maar ging daarna toch op zoek naar de gelijkmaker. En met succes. Eerst stond de lat nog in de weg, maar niet veel later was het dan toch raak. Arslanagic knalde het leer tegen Van Damme aan en Perbet profiteerde optimaal: 1-1.

Standard kwam meer dan degelijk uit de kleedkamer, maar kon zijn overwicht in de aanvangsfase niet omzetten in doelpunten. Charleroi daarentegen, was wél efficiënt. Saglik draaide een vrijschop voor doel en de vrijstaande Baby kopte raak: de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Match stilgelegd, Standard flikt het toch nog

Ferrera gooide met Emond nog een verse spits in de ploeg, maar het waren de fans van Standard die de match beslisten. Na een zoveelste bommetje legde Wouters de match zeven minuten stil. Een ander Standard kwam naar buiten en ging – met de nodige dosis geluk – op en over Charleroi.

Van Damme scoorde één van de mooiste goals uit zijn carrière, terwijl Emond even later optimaal profiteerde van mistasten bij Penneteau. Het stond plots 2-3 en het werd plots héél erg stil op Mambourg. Standard leeft opnieuw en geeft de rode lantaarn door aan Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties