lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
Datum: 27/10/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Daknam
Leekens III start met een nederlaag
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 0 reacties

Vanhaezebrouck klopt Leekens

Leekens III start met een nederlaag
Foto: © photonews

Het is Georges Leekens niet gelukt om in zijn eerste wedstrijd met Lokeren voor een mirakel te zorgen. Tegen een niet echt overtuigend Gent ging het met 1-2 de boot in.

In Lokeren was het uitkijken naar de derde werkdag van ene Georges Leekens. Drie dagen na de broedermoord op Bob Peeters door ene Roger Lambrecht mocht hij proberen om een Nieuw Testament te schrijven in het Waasland.

Peeters had opstelling voor 100% juist

De leer van Bob Peeters verketteren deed hij alvast niet. Hij stelde dezelfde elf jongens op in krek dezelfde opstelling. Zijn ex-leerling aan de overkant hield ook vast aan zijn equipe, al nam Asare zijn plek opnieuw over van Erik Johansson, die de bank niet haalde.

Matton viel nog uit in de opwarming, waardoor Raman nog eens aan de aftrap wam. De jonge aanvaller liet zich meteen opmerken en mocht zijn keu al snel bovenhalen. Na een knappe pas van Kums en dito controle poeierde hij het leer in de bovenhoek. Wit potten levert normaal gezien strafpunten op, maar hij bracht er de Buffalo’s mee op voorsprong.

En Leekens? Hij gaf even de tien geboden door aan apostel Overmeire en Lokeren probeerde zich in de wedstrijd te knokken. Coelho liet zijn kanon spreken, maar zijn poging scheerde net over. De Braziliaan maakte alweer een goeie indruk en kan van onschatbare waarde zijn voor dit Lokeren. Zeker gezien Harbaoui zijn tocht door de woestijn nog niet achter de rug heeft.

AA Gent bleef zeker qua balbezit de bovenhand houden, maar sprankelend was het niet. Raman kon twee keer alleen op Verhulst af, maar bleef evenveel keer niet rustig genoeg om af te werken. Gelukkig voor hem kon Neto intussen de 0-2 binnen buffelen. De ontlading was groot bij de landgenoot van Coelho.

Geen mirakel

0-2 achter, het zag er niet goed uit voor profeet Leekens. We hoorden al van een schepping van de wereld in zes dagen, maar drie dagen bleken net iets te kort om al iets thuis te houden. Miric lukte nog de aansluitingstreffer en Sels moest zich na een redding nog eens kwaad maken.

Verder kwam Lokeren niet. Er kwam wel nog wat frustratie na enkele erg dubieuze beslissingen van scheids- en lijnrechters. AA Gent wipt terug naar de leidersplaats. Amen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Odoi Denis 90' -
Maric Mijat   90' -
Ingason Sverrir Ingi   90' -
Ticinovic Mario 65' -
Ngolok Evariste 61' -
Overmeire Killian 90' -
Persoons Koen 89' -
Miric Marko  90' -
Coelho Avelino Jackson 90' -
Patosi Ayanda 90' -
  Bank G Beoordeel
Starzynski Filip 28' -
Ninaj Branislav 25' -
Mbah Enoh Lewis 1'  
Ansah Eugene -  
Bolbat Sergiy -  
Geens Bo -  
Melnjak Dario -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Mitrovic Stefan   87' -
Nielsen Lasse 90' -
Asare Nana 90' -
Foket Thomas 90' -
Saief Kenny A 90' -
Neto Renato 90' -
Kums Sven A 90' -
Milicevic Danijel 90' -
Depoitre Laurent 89' -
Raman Benito  80' -
  Bank G Beoordeel
Soumahoro Yaya   10' -
Vitas Uros 3'  
Coulibaly Kalifa 1'  
Vandenbussche Brian -  
Poletanović Marko -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent

Vooraf