Balans halfweg: "Wie zijn die scouts van KV Kortrijk? Zij verrichten topwerk!"

Balans halfweg: "Wie zijn die scouts van KV Kortrijk? Zij verrichten topwerk!"
Foto: © photonews

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we toch wel al wat conclusies trekken. Al zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag: KV Kortrijk.

Quotering: onderscheiding

Je moet het maar doen, je beste spelers zien vertrekken en toch weer meespelen voor play-off 1. Net als Charleroi doet ook KV Kortrijk het opnieuw verbazen goed. Ze spelen zelfs mee voor play-off 1. 

Teren doen ze daarbij op hun geweldige defensie: het beste centrale duo van het land moet Chanot-Poulain zowat zijn. En zo vangt Johan Walem het verlies van Santini, Capon en Chevalier erg goed op. Al vinden de fans dat het spel wat sprankelender mag. 

Johan Walem: "Maar drie echt slechte wedstrijden"

"We hebben onze problemen gekend. In het begin van het seizoen was het wat zoeken, maar we doen het goed. We hebben dit seizoen vaak probleem gehad als we aanvallend niet top waren."

"Na 15 wedstrijden hebben we 21 punten, daar moeten we erg tevreden mee zijn. Meer dan tevreden zelfs. We hebben eigenlijk maar drie echt slechte wedstrijden gespeeld, maar dan hebben we ook nog wat puntjes kunnen pakken. Dat doet deugd."

De mening van Hernan: "Ze doen het elk jaar met een klein budget"

"Ze doen het elk jaar opnieuw goed met een klein budget. De beste spelers verkopen en toch blijven meespelen om de top-6, dat is knap. Wie zijn de scouters van Kortrijk? Elk jaar brengen ze spelers die niemand kent die goede resultaten kent en krijgen er veel geld voor."

"Hun spel is misschien niet het beste, maar ze zijn erg efficiënt, ze hebben een heel goed centraal verdedigend duo en ze kennen hun kwaliteiten. Ze doen geen gekke dingen, dat is super."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties