Balans halfweg: Anderlecht nog niet op ramkoers: "We zijn niet tevreden"

Balans halfweg: Anderlecht nog niet op ramkoers: "We zijn niet tevreden"
Foto: © SC

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we reeds enkele conclusies trekken. Toch zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag is het de beurt aan Anderlecht.

Quotering: voldoende

Anderlecht heeft tot nu toe wispelturig gepresteerd. In het begin van het seizoen had de ploeg het bijzonder moeilijk om zijn wil op te leggen, maar trok het dikwijls aan het langste eind door individuele flitsen. 

Sindsdien heeft paars-wit al een hele weg afgelegd, maar zijn er wel nog een paar etappes te nemen. Veel binnen de ploeg hangt af van Dennis Praet en Steven Defour. Anderlecht moet die twee zien fit te houden tot het einde van het seizoen.

Besnik Hasi: "Enkel KVO verdiend verloren"

Besnik Hasi weet dat hij dit seizoen kampioen moet spelen. "Ik ben niet tevreden na 15 speeldagen. Vorig seizoen stonden we op dit moment aan de leiding", aldus de coach.

Anderlecht verloor ook al vrij veel punten. "We hebben onze wedstrijd tegen KV Oostende verdiend verloren, in alle andere wedstrijden waar we punten lieten liggen, hadden we meer kunnen halen. In veel wedstrijden hebben we heel veel gecreëerd."

De mening van Hernan: "Anderlecht blijft de favoriet"

"Ja, ze hebben al redelijk wat punten verloren, maar als je de ploeg bekijkt, moet je toch concluderen dat ze titelfavoriet blijven. Voor mij samen met Club Brugge en Gent. Dat zijn de drie sterkste ploegen van de competitie."

"Anderlecht heeft als iedereen fit blijft misschien wel de sterkste basisploeg. Maar de andere twee hebben een ruimere kern. Als Praet en Defour fit blijven en straks misschien Suarez zijn niveau terugvindt, dan zullen ze er kort bij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties