Balans halfweg: "De excuses zijn opgebruikt voor Club Brugge"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 22 reacties
Balans halfweg: "De excuses zijn opgebruikt voor Club Brugge"
Foto: © Photonews

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we reeds enkele conclusies trekken. Toch zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij maakten een tussentijdse balans op. Vandaag is het de beurt aan Club Brugge.

Quotering: onderscheiding

Club Brugge kampeert momenteel op een vierde plaats. Dat cijfer op zich kan verkeerd worden geïnterpreteerd, maar wij zijn eerlijk: blauw-zwart telt amper drie punten minder dan KV Oostende en zit dus op titelkoers. 

Op verplaatsing liep het de voorbije maanden een beetje stroef voor de manschappen van Michel Preud'homme, maar dat leverde geen grote problemen op. Met andere woorden: Club Brugge krijgt een onderscheiding van onze redactie. 

Waarom is de perceptie dit seizoen helemaal anders?

Michel Preud'homme

Ook MPH is tevreden met het parcours dat Club Brugge de voorbije vijftien wedstrijden heeft afgelegd in de Jupiler Pro League. Meer zelfs: de vice-kampioen telt momenteel één punt meer dan een kalenderjaar geleden. 

"We kunnen dus tevreden zijn", vertelt de coach. "Maar ik vraag me toch af waarom de perceptie anders is? We doen beter dan vorig seizoen, maar toch is er kritiek. Het enige verschil is dat we een jaar geleden aan de leiding stonden."

De mening van Hernan

"Club is in België de ploeg met het meeste kwaliteit", vertelt huisanalist Hernan Losada. "En iedereen verwacht veel meer van blauw-zwart dan hetgeen we al hebben gezien. Zo'n kern heeft niemand: de bank is enorm sterk. Die jongens hebben een vaste stek in elke andere ploeg."

"Thuis gaat het uitstekend, maar buitenshuis loopt het niet altijd even vlot. De excuses zijn opgebruikt én net daarom moet er gekeken worden naar Belgische competitie. De titel is nu het enige doel. In Europa kan je de andere jongens speelminuten geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties