Datum: 29/11/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
Jelle Vossen zet scheve situatie eigenhandig recht en bezorgt Club Brugge drie punten
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Mechelen
| 0 reacties

Getekend, Jelle Vossen!

Jelle Vossen zet scheve situatie eigenhandig recht en bezorgt Club Brugge drie punten
Foto: © Photonews

Club Brugge leek op het veld van KV Mechelen lange tijd op weg naar puntenverlies, maar dan kwam Jelle Vossen tussen de krijtlijnen. Het werd uiteindelijk een zware 1-4-overwinning voor blauw-zwart. Stefano Denswil pakte in de slotminuut nog een rode kaart.

Michel Preud’homme - de Luikenaar kon met Club Brugge nog nooit winnen Achter De Kazerne - haalde zijn basiself helemaal overhoop. Timmy Simons, Jelle Vossen en Victor Vazquez zaten op de bank en voor Felipe Gedoz was er zelfs geen plaats in de wedstrijdselectie. De Braziliaan kreeg een weekendje rust. 

KV Mechelen zonder schroom

Club Brugge nam van meet af aan het spel in handen, maar echte kansen zagen we niet. Tot Malinwa op het halfuur een heerlijke actie in elkaar knutselde. Sofiane Hanni legde het leer met een subtiel tikje klaar voor Jens Naessens. De Deinzenaar liet Sébastien Bruzzese geen kans met een knal in de benedenhoek, 1-0.

Club Brugge ging echt wel op zoek naar de gelijkmaker, maar inefficiëntie was het codewoord. Zo verscheen Abdoulay Diaby moederziel alleen voor Jean-François Gillet. In zijn RMP-dagen zat zo’n bal altijd binnen, maar deze keer besloot de Malinees op de benen van de Rode Duivel.

Getekend, Jelle Vossen!

Nog een voorbeeldje? Ruud Vormer bood Leandro Pereira een doelpunt op een gouden schoteltje aan. De Braziliaan had tijd genoeg, maar gaf Tim Matthys een kans om terug te keren. De meegereisde Club-fans waren ondertussen meer dan duidelijk: ”Jelle, Jelle, Jelle!”

En daar hadden ze een heel goede reden voor. Vossen stond amper enkele minuten op het veld toen hij de bal ineens op de slof nam. Het ronde kleinood verdween heerlijk voorbij Gillet tegen de touwen, 1-1. Tien minuten later: opnieuw Jelle Vossen én opnieuw doelpunt 1-2. Alsjeblieft…

Tweede plaats, op amper twee punten

En de grote Jelle Vossen-show was nog niet voorbij. De voormalige aanvoerder van KRC Genk leek op weg naar een loepzuivere hattrick, maar Gillet stak er letterlijk een handje voor. Tuur Dierckx was echter uitstekend gevolgd om de 1-3 tegen de touwen te duwen. In de slotfase maakte Hans Vanaken er nog 1-4 van. Een zwaar verdict voor KVM...

Op die manier won Club Brugge voor het eerst sinds 2013 - destijds met Juan Carlos Garrido nota bene - op het veld van Malinwa. De West-Vlamingen pakken vijftien op vijftien en naderen in de stand tot op amper twee punten van KAA Gent. Al kan KV Oostende vanavond nog naast blauw-zwart op die tweede plaats komen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' -
De Witte Seth   90' -
Cocalic Edin 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Matthys Tim 76' -
Claes Glenn   90' -
Rits Mats 90' -
Cisse Ibrahima 27' -
Hanni Sofiane A 90' -
Verdier Nicolas 55' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
De Petter Steven 63' -
Veselinovic Dalibor 35' -
Paulussen Laurens 14' -
Leal Randall -  
Coosemans Colin -  
Wolski Rafal -  
Vanlerberghe Jordi -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' 4
Meunier Thomas 90' 5
Mechele Brandon 90' 6
Denswil Stefano   90' 6
De fauw Davy 90' 4
Claudemir Domingues de Souza   90' 5
Vormer Ruud 90' 7
Vanaken Hans 90' -
Diaby Abdoulay 89' -
Marcos Pereira Leandro 61' -
Izquierdo Mena José Heriberto A 75' 5
  Bank G Beoordeel
Vossen Jelle ⚽ ⚽ A 29' 7
Dierckx Tuur 15' -
Bolingoli Mbombo Boli 1'  
Vazquez Victor -  
Bolat Sinan -  
Castelletto Jean-Charles -  
Simons Timmy -  
Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge

Vooraf