Het Gentse rapport na de droomcampagne

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 4 reacties

AA Gent heeft het voor elkaar gekregen. Zenit Sint-Petersburg moest er met 2-1 aan geloven en de Buffalo's bekeren verder in de Champions League. We zetten even alle prestaties op een rij.

Sels 540 minuten 9

De doelman maakte meteen indruk op het Europese toneel door de penalty-redding op Lacazette in de eerste wedstrijd. Hij bleef sterk presteren en werd zelfs beloond met een plek in het UEFA team van de week.

Kums 540 minuten 1 goal 2 assists 9

De Gentse kapitein was een lichtend voorbeeld voor de rest van zijn team. Hij krikte zijn niveau in de Champions League op naar vooraf onbekende hoogtes.

Depoitre 540 minuten 7 1 goal

Werkte zich de ziel uit het lijf en woog op de verdediging van elke tegenstander. Kende geen geluk bij de afwerking.

Neto 540 minuten 1 assist 8

Liep de meeste kilometers van alle Champions League-spelers. De onvermoeibare Braziliaan kreeg in de Champions League lijn in zijn prestaties waar dat in de competitie vaak moeilijker lukt.

Nielsen 540 minuten 7

Nielsen kende een ongelukkig moment met zijn own-goal in en tegen Valencia, maar stond meer dan zijn mannetje in de defensie.

MItrovic 540 minuten 8

Mitrovic kreeg ook een eigen doelpunt op zijn naam in Valencia. Hij toonde maturiteit en zijn ervaring uit de Bundesliga en La Liga kwamen goed van pas.

Asare 540 minuten 8

Nana Asare was de constante factor achterin en speelde altijd meer dan zijn wedstrijd.

Milicevic 514 minuten 3 goals 1 assist 9

Milicevic was dé beslissende factor bij de Buffalo's. In zes wedstrijden had hij een voet in maar liefst vier Gentse doelpunten. Meesterlijk.

Foket 447 minuten 1 goal 7

Foket redde de troepen van Vanhaezebrouck onrechtstreeks van een nederlaag tegen Lyon. Hij stopte de aanval af, Sels pakte de penalty. Hij moest wel in Sint-Petersburg op het strafbankje door die rode kaart, maar haalde een degelijk niveau daarna. Hoogtepunt was zijn wereldgoal in Valencia.

Saief 304 minuten 7

Saief tilde zichzelf naar een hoger niveau in deze campagne. De linskvoor toonde aan dat hij de volledige linkerkant kan bestrijken.

Dejaegere 231 minuten 7

Zag al snel de helft van zijn avontuur naar de haaien gaan na een rode kaart tegen Lyon en twee schorsingsdagen. Maakte het goed met een knalprestatie in Frankrijk.

Rafinha 193 minuten 6

Mocht verrassend starten tegen Zenit, maar viel erg vaak in om een resultaat vast te houden.

Matton 176 minuten 1 goal 7

Matton zorgde niet voor punten met zijn goal in Zenit, maar het is een lichtpunt in een seizoen vol blessures.

Simon 164 minuten 7 1 assist

Simon kwam pas boven water in de laatste match tegen Zenit, maar zorgde met anderhalve assist wél voor de zege.

Raman 79 minuten 6

Raman kon zich amper tonen, maar zijn hoekschop in Lyon zorgde wél voor de 1-2 van Coulibaly

Pedersen 10 minuten -

Coulibaly 0 minuten 1 goal 8

Ondanks nul officiële minuten (hij viel 4 keer in blessuretijd in), zorgde hij wel voor 3 punten in Lyon met zijn goal in extremis. 1 goal op een handvol minuten. Efficiënt.