Genk is de weg (naar doel) helemaal kwijt: “Van Langendonck had binnen kunnen blijven, verontrustend is dat”

Genk is de weg (naar doel) helemaal kwijt: “Van Langendonck had binnen kunnen blijven, verontrustend is dat”
Foto: © SC

Racing Genk heeft een scoringsprobleem. 20 doelpunten in 19 wedstrijden, dat is simpelweg te weinig. Tegen hekkensluiter werd al voor de tiende keer niet gescoord. De Smurfen scoren dus meer niet dan wel in een wedstrijd.

“Dat is een opvallende en verontrustende statistiek”, meent Wim De Coninck in Stadion. En het moet gezegd: Westerlo is met 19 doelpunten nog net iets slechter, maar adelbrieven koop je er dus niet mee.

Tegen Westerlo was er zelfs nog een opvallendere statistiek. Nul doelpogingen binnen het kader, tegen een ploeg die nochtans al 40 goals incasseerde. “Van Langendonck is wekelijks de uitblinker bij Westerlo, nu kon hij evengoed binnen blijven”, was De Coninck streng voor Genk.

Van Langendonk heeft echt niets moeten pakken -

Wim De Coninck

“Hij heeft echt niets moeten pakken, dit moet veranderen bij Genk. Ook al heb je het gevoel dat er genoeg aanvallende kwaliteiten zijn, ze brengen veel en veel te weinig.”

Ook Peter Maes denkt er zo over: “Eén goede kans, maar geen enkele bal tussen de palen. Ik denk dat we enkel het laatste kwartier gevoetbald hebben. En er stonden nochtans genoeg mensen op het veld met creativiteit, denk ik.”

Dat laatste klopt in feite wel: Ndidi nam Pozuelo heel wat werk uit de handen, met Kebano, Buffel, Bailey én De Camargo daar nog voor moet je dan toch iets kunnen klaarkrijgen tegen Westerlo – dat een week eerder nog met 5-1 van de mat was geveegd tegen … OH Leuven.

De Camargo heeft nog steeds een neus voor doelpunten – kijk maar hoe hij vanuit buitenspel toch op de plaats was waar hij moest zijn. Maar: hij stond wel buitenspel, omdat het net aan dat extra tikkeltje snelheid ontbreekt om eerst op de bal te zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties