Stadion: Kehrweg Stadion
Antwerp wint doelpuntenfestival aan de Kehrweg
Dirk Pieters

Antwerp wint absolute spektakelpartij bij Eupen: 3-4

Eupen en Antwerp maakten er aan de Kehrweg een spektakelwedstrijd van. Maar liefst zeven doelpunten in totaal en Antwerp dat er als winnaar uit kwam. De Great Old won met 3-4.

De bezoekers begonnen zonder Owusu en Binst in de aanval. Dequevi moest het diep in de spits alleen stellen. Wie dacht dat Antwerp moeilijk kon scoren, kwam bedrogen uit. Na amper drie minuten schoot Joren Dom de Great Old al meteen op voorsprong.

Lang genieten konden de bezoekers niet, want amper enkele minuten later bracht Taulemesse de bordjes in evenwicht. Kudimbana ging niet vrijuit bij een voorzet en de aanvaller van Eupen tikte de bal van dichtbij tegen de netten.

Eupen altijd snel terug

Het tempo bleef hoog en de wedstrijd was aangenaam volgen. Limbombe kreeg nog een schietkans, maar dat ging naast. Aan de overkant waren het de Spanjaarden van Eupen die voor gevaar zorgden, maar Kidumbana hield stand.

Wie dacht dat beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand, was eraan voor de moeite. Eupen scoorde nog twee doelpunten, maar dat zorgde niet voor de 3-1, maar wel voor 2-2. Eerste kopte Diagné ongelukkig in eigen doel, Sergio Rodriquez maakte de fout van zijn ploegmaat goed en zorgde zo voor de 2-2 ruststand.

Dufer met de verlossing

Ook in de tweede helft konden de supporters van Antwerp al meteen vieren. Hairemans knalde na twee minuten het derde Antwerpse doelpunt tegen de netten. Dit keer konden de bezoekers wel langer stand houden.

De thuisploeg ging wel nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar deze keer lieten de verdedigers van Antwerp zich niet zomaar passeren. Of toch? Maxim Biset ging kinderlijk in de fout en Cases bedankte en tikte de 3-3 simpel in doel.

Antwerp wist niet van ophouden en knalde er zelf een vierde tegen de netten. Dufer werkte een knappe aanval van de bezoekers af: 3-4. Eupen probeerde nog wel, maar Kudimbana hield stand en zo won Antwerp de topper tegen Eupen. In de stand springt Antwerp opnieuw tot naast Tubeke aan de leiding.