Het jaar van Club Brugge in statistieken: meeste wedstrijden, top in eigen huis en... een zesde plaats wereldwijd!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Het jaar van Club Brugge in statistieken: meeste wedstrijden, top in eigen huis en... een zesde plaats wereldwijd!
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

2015 is achter de kiezen en iedereen geniet momenteel van een glaasje champagne om het nieuwe jaar in te zetten. Maar we blikken graag nog even terug op het voorbije kalenderjaar. En wat blijkt? Club Brugge staat heel hoog op de lijstjes.

Club Brugge won enkel de Beker van België, maar toch scoort blauw-zwart heel hoog in de obligatoire statistiekenlijstjes. Onze redactie dook tussen de cijfers en kwam met enkele opvallende zaken naar boven. 

Michel Preud'homme was de voorbije twaalf maanden tot het vervelende af bezig over de overvloed aan wedstrijden voor zijn ploeg. En wat blijkt? De Luikenaar had gelijk! Geen enkele club speelde meer officiële wedstrijden dan blauw-zwart.

Het is dan ook logisch dat blauw-zwart qua puntenaantal relatief hoog scoort. Al volgt Club toch op 33 eenheden van het ongenaakbare FC Barcelona. KAA Gent is de eerstvolgende Belgische club met een vijftiende plaats.

Enkel RSC Anderlecht slaagde er dit seizoen in om het Jan Breydelstadion te veroveren. Maar Olympia was eigenlijk twaalf maanden lang een quasi versterkte burcht. Met een knappe tweede plaats tot gevolg voor blauw-zwart!

Met andere woorden: statistieken zeggen niets, maar tegelijkertijd ook alles. Het programma van Club Brugge was druk én daardoor werd wellicht naast de titel gegrepen. 

En waar werd die titel dan deels verloren? Buitenshuis... Preud'homme weet wellicht ook goed genoeg op welke gebieden er moet worden gewerkt om dit seizoen wel met de hoofdprijs te staan prijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties