Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Ruud Vormer

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 11 reacties
Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Ruud Vormer
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nog een dag geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Ruud Vormer.

In het 'Debat van de (vorige) Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? 

We kunnen nu al stellen dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen. Maar we willen toch ook nog die andere smaakmakers van onze pintjesliga in de kijker zetten.

Jullie hadden een speciaal plaatsje voor Ruud Vormer gereserveerd tussen de ereplaatsen voor de Gouden Schoen. Met andere woorden: onze lezers geloven dat de Nederlander zich tussen het Gentse geweld zal nestelen.

1 september 2014

Die datum is natuurlijk van geen belang voor de Gouden Schoen 2015, maar wel voor Club Brugge. Eén september was niet alleen de eerste schooldag van een pak kinderen, maar ook Vormer begon aan zijn avontuur bij blauw-zwart.

En het moet gezegd: de middenvelder kon zich niet doorzetten bij Feyenoord, maar in het Jan Breydelstadion werkte hij zich vanaf dag één op tot publiekslieveling.

Box-to-box-middenvelder

Wat is nu eigenlijk de beste positie van Vormer? Het is een lastig vraagstuk. Verdedigende middenvelder? Daarvoor is zijn drang naar voren te groot. Aanvallende mid? Nee, de Nederlander is en blijft een pitbull.

We herinneren ons nog de zoektocht van RSC Anderlecht naar die befaamde box-to-box-middenvelder. Uiteindelijk kwam paars-wit uit bij Jan Polak. Wel, tegenwoordig kom je voor zo'n pion uit bij... Ruud Vormer!

Neus(je) voor doelpunten

Vormer is geen veelscorer, maar zijn doelpunten zijn wel elke keer van goudwaarde. De middenvelder zit in totaal al aan een mooie twaalf stuks voor blauw-zwart. En daar zaten nu en dan pareltjes tussen...

Conclusie: Vormer zal de Gouden Schoen niet winnen, maar punten zal hij wel krijgen. Punten die hij de komende maanden zal sprokkelen voor Club Brugge. Om dan op het einde van rit eindelijk de titel te pakken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties