Videoref maakt (eindelijk) zijn intrede: "Ook de meerderheid van de Pro League is gewonnen voor het idee"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 22 reacties
Videoref maakt (eindelijk) zijn intrede: "Ook de meerderheid van de Pro League is gewonnen voor het idee"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland en Engeland is de kogel eindelijk door de kerk: de experimenten met de videoref worden op gang getrokken. "En ook de Pro League staat achter het gebruik van die hulpmiddelen", klinkt het bij Joseph Allijns.

De scheidsrechters kregen de voorbije maanden een pak kritiek op hun bord. Tim Pots weerlegde in DIT ARTIKEL al dat het niveau van onze mannen-in-het-zwart gedaald is, maar technologische hulpmiddelen zijn altijd welkom.

En dat heeft men in Nederland en Engeland door. Na de succesvolle intrede van doellijntechnologie gaat er ook geëxperimenteerd worden met de zogenaamde videoref, waarbij videobeelden kunnen worden ingeroepen om een beslissing te nemen.

Het debat over het gebruik van hulpmiddelen zal ook in België opnieuw worden gevoerd

Joseph Allijns

"Ik kan bevestigen dat de meerderheid binnen de Pro League gewonnen is voor het gebruik van die hulpmiddelen in België", vertelt Joseph Allijns (voorzitter van KV Kortrijk en lid van de Raad van Bestuur van de Pro League, nvdr.) tegenover onze redactie.

"Tot voor kort was het moeilijk om zo'n beslissingen te nemen door bepaalde omstandigheden. Zo was er geen duidelijke reglementering opgesteld door de FIFA. Maar nu kan het zal het debat ook bij ons opnieuw gevoerd worden."

Het enige nadeel blijft natuurlijk het kostenplaatje. "Maar ook voor KV Kortrijk is het een uitgemaakte zaak. Het kost allemaal geld, maar we moeten mee. Zo'n videoref kan nuttig zijn voor cruciale beslissingen in een wedstrijd."

"De voorbije seizoenen hadden we ook de inschakeling van twee extra scheidsrechters", besluit Allijns. "Dat heeft ook geld gekost. En had dat voor de volle honderd procent zijn nut? Al is dat laatste vooral mijn persoonlijke mening."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties