Ongelofelijk, maar waar: zoon Vital Borkelmans is 'leidinggevende figuur' bij hooligans Club Brugge
Timothy Collard
Timothy Collard
| 152 reacties

Ongelofelijk, maar waar: zoon Vital Borkelmans is 'leidinggevende figuur hooligans Club Brugge' en zit in de cel voor laatste aanval

Ongelofelijk, maar waar: zoon Vital Borkelmans is 'leidinggevende figuur' bij hooligans Club Brugge
Foto: © photonews

Vrijdag raakte bekend dat acht hooligans van Club Brugge werden aangehouden omwille van de rellen na afloop van de wedstrijd tegen Napoli. En wat blijkt een dag later? Één van hen is de zoon van Vital Borkelmans, de assistent-trainer van de Rode Duivels.

Jelle Borkelmans, de zoon van voormalig Club Brugge-speler Vital, is één van de acht hooligans die momenteel in de gevangenis zitten voor zijn betrokkenheid bij de aanval op Italiaanse supporters.

De feiten speelden zich af op 26 november 2015, na afloop van de Europa Leaguewedstrijd tussen Club en Napoli. Een dertigtal hooligans van blauw-zwart trok naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge en viel er Italiaanse fans aan.

Door middel van bewakingsbeelden en verklaringen van ooggetuigen kon de politie acht verdachten opsporen. Onder hen dus ook Jelle Borkelmans. Dat bevestigde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge vrijdag.

Leidinggevende figuur Brugse hooligans?

Volgens Het Nieuwsblad wordt Jelle Borkelmans de laatste tijd steeds vaker genoemd als één van de leidinggevende figuren in de wereld van de Brugse hooligans. Bovendien zou hij wel vaker aanvallen dirigeren.

Het is tot slot niet de eerste keer dat Jelle Borkelmans in aanraking komt met het gerecht. Eerder werd hij al veroordeeld voor rijden onder invloed van cocaïne en cannabis, het bezit van drugs en slagen en verwondingen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties