Laatste maanden van Tielemans in België? "Zijn toekomst ligt elders"

Redactie
| 11 reacties
Laatste maanden van Tielemans in België? "Zijn toekomst ligt elders"
Foto: © photonews

Youri Tielemans heeft dit seizoen nog niet gebracht wat van hem verwacht werd. Maar de 18-jarige middenvelder lijkt wel van plan om te gaan vertrekken, als we de woorden van zijn manager, Christophe Henrotay, mogen interpreteren.

"Hij heeft een goede kop op zijn schouders", verkaart Henrotay bij Goal.com. "Hij wil het vertrouwen van de club niet beschamen, want het is een deel van zijn leven geworden. Hij is altijd gesteund en hij weet waar hij naar toe wil."

"Het is belangrijk dat zijn carrièreplan goed wordt uitgestippeld. Wat natuurlijk een rol speelt is een gesprek met de trainer. We gaan aan het einde van dit seizoen zijn keuzes naast elkaar leggen."

Hij heeft de capaciteiten voor de Rode Duivels

Christophe Henrotay

En bij die keuzes zit Anderlecht niet meer te zitten. "Hij weet dat zijn toekomst elders ligt. De clubs die hem willen zijn allemaal topclubs. Die mentaliteit moet hij zich eigen maken. Ik vertel hem dat keer op keer. Aan het einde van dit seizoen is hij klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit zal onderdeel uitmaken van de formule om basisklant te worden bij De Rode Duivels."

De Rode Duivels dus, want het EK heeft hij blijkbaar ook nog niet opgegeven. "Hij heeft de capaciteiten ervoor", zegt Henrotay. "Hij speelt altijd, maar hij weet dat zijn keuze effect kan hebben op het nationale team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties