Dury kijkt op uurwerk, wat met play-off 1 voor Zulte Waregem?

Dury kijkt op uurwerk, wat met play-off 1 voor Zulte Waregem?
Foto: © photonews

Ook tegen Racing Genk liet Zulte Waregem twee gezichten zien. Een dartel gezicht, waarmee de ploeg een 1-0 achterstand wegwerkte en voluit zijn kans ging. En eentje van twijfel, achteruitzakken en het deksel op de neus krijgen.

“We deden alles wat we niet hadden afgesproken voor de rust. We liepen te veel met de bal, we waren niet gevaarlijk, het was steriel, met te veel balverlies, …”, was Francky Dury kritisch voor zijn ploeg.

“De intenties verloochend”, gaf de oefenmeester aan. Het eerste doelpunt viel na een omschakelingsmoment. “We waren al een paar keer verwittigd.” En niet alleen tegen Genk, ook tegen KV Oostende had het meermaals fout kunnen lopen voor de winterstop.

Nog te vroeg om over play-off 1 te praten? 

“Het is niet de eerste keer dat we op zo’n manier een doelpunt slikken”, beseften ook Steve De Ridder en Sammy Bossut. Toch blijven de spelers vastbesloten: “Nu moeten we gewoon zes op zes pakken tegen OH Leuven en Westerlo.”

Dan – en enkel dan? – is play-off 1 nog steeds niet in gevaar voor Essevee. “Of het nog te vroeg is om te praten richting play-off 1?”, vroeg men aan Dury. Waarop hij op zijn horloge keek: 22u57.  Een boutade: “Volgende week is het weer een andere match, voor iedereen is het nog acht weken zwaar voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties