Kortrijk wil rangen sluiten: "Maar het is niet aangenaam om zulke uitspraken van Walem nu te lezen"

Redactie
| 2 reacties
Kortrijk wil rangen sluiten: "Maar het is niet aangenaam om zulke uitspraken van Walem nu te lezen"
Foto: © photonews

De fans zijn boos op Johan Walem, de oefenmeester zelf voelt het einde naderen. Verlies tegen KV Oostende kan zijn ontslag inleiden. "Maar misschien zal ik ook na een zege worden ontslagen", was de coach fors. Bij de Kerels doen ze er alles aan om de rangen te sluiten.

Het begon allemaal toen een mail van Joseph Allijns uitlekte die maanden geleden naar de Maleisische eigenaars van Kortrijk werd gestuurd, om er zijn beklag te doen over T1 Johan Walem. Plots kwam het hele verhaal naar buiten: Johan Walem voelt zich niet geruggesteund door zijn bestuur.

"Zelfs als we winnen tegen Oostende, zal ik misschien worden ontslagen", voelde hij de bui hangen op de wekelijkse persconferentie in het Guldensporenstadion woensdag. "Maar ik zal mijn uiterste best doen, en de spelers ook."

Eerst wordt hij neergesabeld ... -

sportief manager Turcq

Sportief manager Patrick Turcq was vorig seizoen al fan van Walem en steunt de coach nog steeds. Hij geeft aan onze redactie aan dat de rust best zo snel mogelijk kan terugkeren in Kortrijk. "Eerst wordt hij neergesabeld en dan worden hem de pieren uit zijn neus gevraagd. We moeten nu focussen op de belangrijke opdracht tegen Oostende, daarna kijken we verder."

"Het belangrijkste is nu dat de rust terugkeert naar Kortrijk. Vijf matchen geleden stonden we nog zesde, nu is het opnieuw de trainer zijn fout?", vraagt hij zich luidop af. Of hoe perceptie zijn rol speelt in de hele zaak.

Duidelijke afspraken gemaakt met Johan -

voorzitter Allijns

Voorzitter Allijns reageerde dan weer scherp bij Sporza. "Het is niet leuk om zoiets nu te lezen van Walem. Maar ik kan moeilijk geloven dat het echt zo gebeurd is zoals het in de kranten staat. We hebben duidelijke afspraken gemaakt met Johan en hij kent die."

"De enige optie is: zo snel mogelijk een wedstrijd winnen, zodat de sereniteit kan terugkeren", aldus nog Allijns. "Ik heb in ieder geval op de nieuwjaarsreceptie mijn onvoorwaardelijke steun in hem uitgesproken, voor het oog van de spelers en supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties