Het heeft twee jaar geduurd, maar Michel Preud'homme zag Club Brugge eindelijk doen wat hij al lang vraagt

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 41 reacties
Het heeft twee jaar geduurd, maar Michel Preud'homme zag Club Brugge eindelijk doen wat hij al lang vraagt
Foto: © Photonews

Club Brugge verloor afgelopen donderdag dan wel met 2-1 op het veld van KAA Gent, maar Michel Preud'homme was tevreden met één aspect in het bijzonder: het spel van Club Brugge.

En dan hebben we het niet over de voetballende kwaliteiten van Club Brugge. Het hoeft geen betoog dat jongens als Hans Vanaken, Lior Refaelov en Thomas Meunier weten hoe ze op een balletje moeten trappen. 

"Maar we zijn veel te braaf", herhaalde Michel Preud'homme de voorbije twee jaar tot vervelens toe. "Er wordt soms geklaagd dat sommige ploegen vuil spelen, maar het wordt toegelaten."

Ik hou er wel van om hard te spelen

De Luikenaar vroeg zijn kleedkamer dan ook regelmatig om de voet niet terug te trekken in duel. Enig probleem: dat zit niet in het blauw-zwarte spel gebakken. In de Ghelamco Arena kwam het er eindelijk een keertje uit. 

Sven Kums, Renato Neto en Danijel Milicevic hadden het een pak moeilijker met de kort opzittende spelers van Club Brugge. En jawel, het wierp - zonder die ene externe factor - bijna de vruchten af. 

No Sweat, No Glory

"We moeten meer op die manier spelen", gaf ook Ruud Vormer aan. "Ik hou er wel van om hard te spelen. Dat betekent ook meteen dat je wil strijden voor iedere bal." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties