Reactie Een nieuwe smaakmaker in de Jupiler Pro League? "Ik kan nog beter, hoor"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Kortrijk
| 1 reacties
Een nieuwe smaakmaker in de Jupiler Pro League? "Ik kan nog beter, hoor"
Foto: © photonews

KV Kortrijk boekte vrijdagavond een deugddoende overwinning tegen KV Oostende. Een zege die de Kerels grotendeels te danken hadden aan nieuwkomer Xavier Mercier. De Fransman toonde zich bij zijn debuut meteen erg beslissend.

“Dit is een heel leuk debuut”, stak een zichtbaar gelukkige Mercier na de match van wal. “Ik was meteen beslissend met een doelpunt en een assist. Dat stemt me tevreden en ik ben dan ook fier om op deze manier van start te gaan bij Kortrijk. Of de 10 mijn beste positie is? Ja, dat denk ik wel.”

"Ik kan nog beter, hoor"

Toch was Mercier nog niet helemaal tevreden met zijn prestatie. “Ik kan nog beter, hoor. In de tweede helft zakte ik eventjes weg, dus daar moet ik nog aan werken. Er zat te veel afval in mijn spel en af en toe maakte ik nog wat verkeerde keuzes.”

Dat Johan Walem hem onmiddellijk voor de leeuwen gooide, stemde Mercier vanzelfsprekend tevreden. “Ik hoopte alleszins dat ik zou spelen. Ik was goed bezig bij Boulogne en wilde graag in dat ritme blijven. In Frankrijk zat ik dit seizoen aan zes goals en een achttal assists, dus die lijn hoop ik bij Kortrijk door te trekken.”

"Voor ik bij Kortrijk tekende, sprak ik met Elohim Rolland"

Xavier Mercier

Mercier is natuurlijk niet de eerste speler die Boulogne inruilt voor Kortrijk. “Voor ik hier tekende, sprak ik met Elohim Rolland. Hij vertelde me dat hij zich hier heel goed voelt. Dat speelde natuurlijk mee in mijn keuze voor deze club.”

“Ik moet Elohim alvast gelijk geven. Vanaf dag één voelde ik me hier meteen heel goed. Ik ben goed ontvangen, voel me erg op mijn gemak en voel ook het vertrouwen van iedereen. Dat doet deugd”, besloot Mercier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties