"Veel eersteklassers konden Raman gebruiken. Niet onlogisch, want hij zal nog succesvol zijn bij Gent"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
"Veel eersteklassers konden Raman gebruiken. Niet onlogisch, want hij zal nog succesvol zijn bij Gent"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Benito Raman draagt tot op het einde van het seizoen het shirt van STVV. De snelle aanvaller wordt door KAA Gent een half jaar verhuurd aan de Limburgse club. “Een goede zet”, meent Frédéric Dupré, talentenbegeleider bij de regerende landskampioen.

Sinds kort is Dupré bij Gent aan de slag als talentenbegeleider en bovendien kent hij Raman vrij goed. Net als Dupré tijdens zijn spelerscarrière, doet ook Raman op Guy Vandersmissen beroep als zaakwaarnemer.

"Veel eersteklassers zouden Raman kunnen gebruiken" - Frédéric Dupré

“Ik denk dat dit de juiste keuze is voor Benito”, opent Dupré in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Als hij het gevoel had dat hij dit seizoen niet meer zo vaak aan spelen zou toekomen bij Gent – wat wellicht ook zo zou zijn geweest – dan heeft hij gelijk dat hij voor een uitleenbeurt kiest.”

In het verre Limburg kan Raman zich opnieuw in de gratie van Gent-coach Hein Vanhaezebrouck spelen. “Het lijkt me wel een goede ploeg voor hem. Al moet ik daar meteen aan toevoegen dat er heel wat eersteklassers Raman wel zouden kunnen gebruiken, hoor. Daar ben ik zeker van”, zegt Dupré.

"Raman is beter gebaat bij volledige matchen bij STVV, dan invalbeurten bij Gent" 

Frédéric Dupré

“Die plaagstoot aan het adres van Club Brugge heeft hem de laatste tijd nogal achtervolgd. Het is misschien wel beter dat hij zich een tijdje low profile houdt, daar in Sint-Truiden. (lacht) Én hij kan bij STVV natuurlijk weer wat extra ervaring opdoen, hé. Dat is belangrijk op zijn leeftijd.”

Belangrijker dan meetrainen bij het sterke Gent? “Op dit moment is het voor Benito belangrijk dat hij aan spelen toekomt. Nu en dan eens een kwartier invallen bij Gent, dat is niet zo goed voor zijn ontwikkeling als volledige matchen te spelen bij een club als STVV.”

"Raman heeft het in zich om succesvol te zijn bij AA Gent"

Frédéric Dupré

Dan rest er ons nog één vraag… Kan deze Benito Raman op termijn opnieuw aanspraak maken op een basisplaats bij Gent? “Vanhaezebrouck gelooft nog in hem, daar ben ik zeker van. Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Benito."

"Hij heeft het in zich om volgend jaar terug te keren naar Gent en veel vaker te spelen. Maar nu moet hij even op zijn tanden bijten en tonen wie de échte Raman is", besluit Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties