"Tielemans mag zijn kwaliteiten niet vergeten, maar moet het soms simpel houden"

"Tielemans mag zijn kwaliteiten niet vergeten, maar moet het soms simpel houden"
Foto: photonews

Youri Tielemans heeft de laatste maanden niet al te veel laten zien. De Anderlecht-youngster, die nog steeds beschouwd wordt als één van de grootste talenten van Europa, lijkt zich maar niet uit zijn dipje te kunnen werken.

Tielemans wekte op bepaalde momenten zelfs de wrevel van zijn ploegmaats op. Die vinden dat hij niet genoeg werk verzet, maar Tielemans moet het meer hebben van zijn voetballende kwaliteiten. "Hij moet het misschien soms iets simpelder houden", zegt Besnik Hasi. "Maar de enige remedie is om hem vertrouwen te blijven geven."

Hij speelt in een ploeg die niet goed in zijn vel zit

Besnik Hasi

Tielemans werd gisteren door La Gazzetta dello Sport nog op drie gezet bij de grootste talenten van Europa, maar op dit moment maakt hij die status niet waar. "Hij is niet de man die groep moet trekken", vindt Hasi. "Hij is een 18-jarige jongen die soms een mindere vormcurve heeft. Dat is normaal."

"Hij speelt momenteel in een ploeg die niet al te best in zijn vel zit. Bij Tielemans spelen er verschillende factoren. Hij moet direct goed in de match zitten. Hij moet ook zijn kwaliteiten niet uit het oog verliezen. Hij heeft die schitterende pass in zijn voeten. Dat mag hij blijven proberen", aldus Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties