Vazquez reageert na overstap: "Preud'homme was de enige die me begreep"

Vazquez reageert na overstap: "Preud'homme was de enige die me begreep"
Foto: © photonews

Victor Vazquez maakte de voorbije jaren het mooie weer bij Club Brugge, maar momenteel speelt hij bij het Mexicaanse Cruz Azul. In een interview kwam hij terug op de verschillen tussen België en Mexico en ook op coach Michel Preud'homme.

"Het verschil tussen België en Mexico is enorm", geeft de Spaanse middenvelder aan tegen Underground Football. "België was een erg warm land, met supporters die hun spelers altijd steunden. Maar hier in Mexico is het veel gekker: op elke training zijn er honderden fans, dat is toch anders."

En er zijn nog verschillen tussen beide landen: "In Mexico probeert elke ploeg en elke speler te voetballen, ongeacht het klassement. Er is hier veel minder fysiek spel dan in Europa", klinkt het. "Ik wilde wel aan de slag in een meer technische competitie, vandaar ook de keuze voor Mexico."

Het gaat beter met Club Brugge dankzij MPH -

Bij Club Brugge was hij bijzonder in de wolken over de samenwerking met Michel Preud'homme: "Hij is een van de beste coaches die ik had. Hij was de enige coach in België die me begreep. Hij heeft me altijd gesteund, ook in mijn vrijheid op het veld."

"Sinds hij erbij is in Jan Breydel, draait het veel beter met Club Brugge. Hij heeft iets op poten gezet, waardoor we toch al een Beker van België wonnen en lang meedraaiden in Europa. Hopelijk winnen ze nu ook eens iets anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties