wesWesterlo
staStandard
Datum: 14/02/2016 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kuipje
Westerlo zet Standard verrassend opzij en gooit degradatiestrijd weer hélemaal open
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Westerlo
| 0 reacties

KVC Westerlo zet Standard verrassend opzij en gooit degradatiestrijd weer hélemaal open

Westerlo zet Standard verrassend opzij en gooit degradatiestrijd weer hélemaal open
Foto: © Photonews

KVC Westerlo heeft zich zondagavond tot dé winnaar van speeldag 26 gekroond. De ploeg van Bob Peeters zette Standard dankzij enkele dolle minuten met 2-0 opzij en komt zo eindelijk weg van de laatste plaats. En Standard? Dat mag zijn play off 1-droom stilaan opbergen.

Bob Peeters gaf bij Westerlo de voorkeur aan de vertrouwde namen, terwijl Yannick Ferrera zijn elftal grondig door mekaar schudde. De trainer van Standard zette Junior Edmilson en Boschilia op de bank en opteerde met Santini en Tetteh voor twee spitsen. Hubert verving onder de lat de geblesseerde Valdés.

Erg flauwe eerste helft

Voor een schokeffect zorgde dat evenwel niet bij de Rouches. De eerste periode leverde veel strijd, duels en slechte passes op. Maar uitgespeelde doelkansen? Neen, daar leken beide teams niet toe in staat. Het leverde een schabouwelijk schouwspel op, al hielden de supporters er toch nog de sfeer in.

Mooi eerbetoon voor D’Onofrio

Die supporters hadden zich voor het eerste fluitsignaal trouwens al in positieve zin laten opmerken. Alle aanwezige toeschouwers eerden de veel te vroeg overleden Dominique D’Onofrio met een innig applaus en mooie gezangen. De beelden van die minuut stilte kan je in dit artikel bekijken.

Maar waren er dan echt geen kansen in de eerste periode? Wel, één opportuniteit willen we u niet onthouden. De jonge Tetteh tekende voor het grootste gevaar, toen hij alleen op doel af kon. Schuermans hing voldoende aan zijn shirt en mede daardoor kon een goed uitgekomen Van Langendonck een achterstand voorkomen.

Dolle Westelse minuten

Het kon na rust gewoon niet slechter, en dat bleek al snel. Het was Tetteh die eerst Van Langendonck aan het werk zette, maar plots was daar – uit het niets – Westerlo. De Ceulaer mocht alleen op Hubert af en trapte het leer hard voorbij de vervanger van Valdes: 1-0.

Maar daar bleef het niet bij. Slechts luttele minuten later ging Gounongbe tegen de vlakte in de grote rechthoek en wees scheidsrechter Dierick terecht naar de stip. Gounongbe nam zijn verantwoordelijkheid en knalde zowaar de 2-0 op het scorebord. Van een verrassing gesproken, en bij Standard hingen ze in de touwen.

Bye bye play-off 1?

Ferrera gooide met Edmilson, Emond én Boschilia drie verse krachten in de strijd, maar ook een erg aanvallend Standard slaagde er niet meer in om Westerlo nog te ontwrichten. De thuisploeg hield de 2-0 staande en is zo de winnaar van het weekend. Het klimt weg van de laatste plaats en staat nu dertiende.

En Standard? Dat blijft achtste op vier punten van de nummer zes Charleroi. De play-off 1-droom mag stilaan opgeborgen worden.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen   90' 8
Apau Mitch A 90' 7
Schuermans Kenneth 90' 7.5
Daems Filip 90' 5.5
Mustoe Jordan 90' 5
Cools Jens 90' 6
Hyland Khaleem 90' 6
Henkens Robin 89' 5.5
De Ceulaer Benjamin  78' 7.5
Lecomte Raphaël 68' 6
Gounongbe Frédéric 90' 6.5
  Bank G Beoordeel
Molenberghs Jarno 22' 5
Verschueren Arno 12' 5
Koffi Jean Romaric 1'  
Pelic Vedran -  
Peeters Bob -  
Van Hout Kristof -  
Matthys Hervé -  
Aoulad Mohammed -  
Visnakovs Eduards -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Goreux Réginal 90' 5
Scholz Alexander 90' -
Kosanovic Milos 90' 5.5
Fiore Corentin 71' 5
Dossevi Matthieu 90' 5.5
Trebel Adrien 90' 5.5
Maniatis Giannis 90' 4.5
Badibanga Beni 58' 4
Santini Ivan 57' 4
Tetteh Benjamin 90' 5
  Bank G Beoordeel
Edmilson 33' 2.5
Emond Renaud 32' 5
Boschilia Gabriel 19' 5
Brüls Christian -  
Andrade Darwin -  
Arslanagic Dino -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Enoh Eyong -  
Ferrera Yannick -  
Hubert Guillaume -  
Deflandre Eric -  
Herbeleef Westerlo - Standard

Vooraf